{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 16 maart 2018

Eden

Eden

Vandaag lees je hier een gastblog, geschreven door echtgenoot, Ruben Korfmaker.
Ruben schrijft, het liefst boeken. Vandaag een column van zijn hand, speciaal voor jullie geschreven. En mét een give-away!
"Het was u al opgevallen: de wereld verandert. Intermenselijke contacten, bankbezoek en een winkelmiddagje gebeuren steeds vaker online. Kennelijk zijn we gegrepen door het gemak van de entertoets en komen we het liefst de deur niet meer uit. Zelfs oorlogsvoering gaat via de ondoorgrondelijke lijntjes van het internet. Daar waar, bijvoorbeeld, de Friezen en de Groningers elkaar in de veertiende eeuw nog op ambachtelijke wijze de kop insloegen met goedendag en knots, heeft tegenwoordig de muis deze taken overgenomen. Handig, maar toch. Als je de Groningers ook tegenwoordig eens echt goed te pakken wilt nemen dan moet je toch echt de deur uit. Dan huur je een wokrestaurant af, nodig je heel veel goede en misschien wat minder goede vrienden uit, en stookt een avond eens goed de vuren op. Je weet zeker dat er de volgende dag weer een paar mooie grote herenboerderijen in Loppersum op scherp zijn gezet. Gewoon, op afstand. Met je pens vol babi pangang. Gastronomische Oorlogsvoering. Heerlijk.

Ondanks de internetrevolutie, zullen er echter altijd dingen zijn waarop de computer geen enkele invloed heeft. Die nooit zullen veranderen en altijd zo blijven. Engelsen bijvoorbeeld. Of het kledingaanbod bij C&A; klassieke muziek. In beton gegoten. Niets aan te doen. Wie dacht dat een oerdegelijke handwerkvorm als breien in het laatste rijtje past, heeft het mis. Natuurlijk; in essentie is het gelijk gebleven: de naald, de wol, het tellen. Maar daar waar het tot voor kort gerelateerd werd aan oude vrouwtjes die aan de donkere keukentafel de gaten in de sokken repareerden, heeft zich nu een pornoactrice gemeld als boegbeeld van deze eeuwenoude vaardigheid. En ik moet zeggen, het was een fantastisch idee. Sinds de één recht, twee averecht van Bobbi Eden, hebben de breiwinkels het ineens twee keer zo druk. In één klap is er een volledige doelgroep bij gekomen. Mannen die niet kunnen wachten om zich naar de breibeurs te spoeden om Bobbi Eden aan het werk te zien. Die overwegen om het ook eens te proberen. De godin van de louche film is nog nooit zo dichtbij geweest, en de mannen rijden graag een paar kilometer om haar live aan het werk te zien. Ik weet niet wie het verzonnen heeft om Bobbi van stal te halen, maar echt waar: Chapeau! Toch blijft breien niets voor mij. Net zoals echtgenote af en toe eens wat schrijft, heb ik ooit geprobeerd wat te breien. Het waren ontluisterende momenten en ik geloof, nee ik weet het zeker, dat het voor mijn omgeving beter is dat ik het ook niet meer doe. Hoe graag ik Bobbi Eden ook eens zou willen ontmoeten."


Ruben Korfmaker publiceert binnenkort zijn tweede roman, Laura.

Meer informatie over Laura vind je hier

Ga naar www.rubenkorfmaker.nl en kijk bij de boekenactie om kans te maken op een exemplaar van Laura of een van de andere boeken:

Meer informatie over Cantor vind je hier


Meer informatie over Sinp vind je hier
Het is vrijdag en graag wens ik iedereen een heel fijn weekend mét happy momentjes 🍀!Liefs van De Breimeisjes!


P.S. Reacties zijn, zoals altijd, van harte welkom! Ik lees ze graag. Echtgenoot ook. Als je kans wilt maken op een van de boeken, ga dan naar de website van Ruben Korfmaker.

7 opmerkingen:

 1. Hé psst, Ruben, Bobbi breit niet, maar haakt, een klein wezelijk verschilletje ;-) Maar daar ik vermoed dat je zelfs het haken niet wilt proberen, maakt dat voor jou niet zoveel uit. Ach, je kunt het beter breien noemen dan punniken, want die laatste zou toch wel erg denigrerend zijn daar er voor punniken weinig kunde nodig is, wat van haken, maar vooral breien, niet te zeggen is. Gefeliciteerd met je nieuwe boek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, dat zei ik ook al :-) Ach, als je ruimte geeft, moet je ook vrijheid geven en echtgenoot is natuurlijk getrouwd met een "breimeisje", dat zal er mee te maken hebben!

   Verwijderen
 2. Wat een leuk verhaal en ach breien of haken. Je heb er allebei wol en een pen/naald voor nodig. Fijn weekend.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je nieuwe boek Ruben :)
  Dan is er toch een overeenkomst, tussen haken, breien en schrijven
  haakpennen / breipennen en schrijfpennen ;)
  Groetjes en een heerlijk weekend, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om je te lezen, Ruben! Succes met je nieuwe boek!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd en succes met je nieuwe boek Ruben
  Het boekje Sinp al besteld, ik lees graag je korte verhalen. Groetjes Hella

  BeantwoordenVerwijderen