{ 'anonymize_ip': true }

maandag 10 oktober 2022

Socktober: #socktoberparty2022 (2)

Socktober: #socktoberparty2022 (2)


Oktober is begonnen met herfstweer! Tijd voor warme sokken 🧦🧦

In deze maand zul je daarom ook regelmatig sokkennieuws lezen bij De Breimeisjes.
Zo doe ik weer mee met de #socktoberparty, een feestje op Instagram dat georganiseerd wordt door Ingrid van Sunny Designs en Tiny van Design by Tiny

Het ontwerp waarvoor deze dames gekozen hebben is van Debbie Ford en het heet Strawberry Cheesecake Socks, je vindt het hier.

De eerste "strawberry" zit er in op de volgende foto:



De kleuren van de bol die ik gekozen heb voor dit project zijn geïnspireerd op passievruchten trouwens 🤔 Mijn sokken worden dus een soort van cheesecake vol passie.

Ik heb twee steekmarkeerders in gebruik, eentje om te zien waar iedere toer begint en eentje om te zien waar het patroontje begint. Er komt namelijk een smalle baan met "fruit" over de sok en de rest wordt in tricotsteek gebreid.


Deze foto maakte ik vanwege de instagramchallenge #HappyHerfst, waar ik aan meedoe, het woord van deze dag is BLADEREN. Ik heb hier 2x het patroontje gebreid. Je ziet het niet heel goed met dit garen. Het garen breit overigens prima. 
Ik heb besloten dat ik het patroon 3x herhaal voordat ik aan de hiel begin. In het patroon staat 4x, dat vind ik te hoog. En dat mag je lekker zelf weten bij deze socktoberparty: je maakt de sokken per slot van rekening voor je eigen plezier 🙂


Zover ben ik, ik kan nu aan de hiel beginnen. Op Instagram kun je onder veel sokken vinden van andere deelnemers aan dit feestje, in allerlei kleuren. Kijk dan bijvoorbeeld bij #socktoberparty of #socktoberparty2022.


Fijne dag 🧦🧦🧦

Liefs van De Breimeisjes ðŸ’—💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag

6 opmerkingen:

  1. Volgend jaar ga ik me ook maar eens verdiepen in socktober. Op het moment met andere projecten bezig.
    Wat heb je een mooi boordje gebreid. Gewoon 1 r, 1 av?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hé, nou weet ik niet wie dit is, jammer! De boord wordt gebreid met 1 toer *1 r, 1 av* en 1 toer helemaal recht. En dat afwisselen. En dat wordt inderdaad mooi!

      Verwijderen
  2. Ik vind ze prachtig met die gekleurde streepjes en wat een mooie warme kleurencombinatie, Akkelien!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel fris, fruitige sokken worden het, leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat wordt mooi. Leuk om een sokkenmaand te houden. Zelf zit ik nu even in de sjaals, want daar is het 's morgens vroeg echt weer voor.

    BeantwoordenVerwijderen