{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 21 februari 2019

Vogels m(h)aken in de bieb?

Vogels m(h)aken in de bieb?


Het is deze week vakantie in deze regio. Het is óók de derde donderdag van de maand en dat betekent dat het tijd is voor het Creatieve Café in de bieb. Zo heet de Haak-maar-aan-middag tegenwoordig. 

Ik ben benieuwd hoe druk het zal zijn. Zoals ik hier al liet zien wordt er tegenwoordig van alles gehaakt en gebreid en enkele dames zijn bezig met vogeltjes. Dát is het nieuwe project van Haak je aan? Haken is verbinden. Je leest er alles over in het vastgezette op die facebookpagina.

Bij het dekenproject was ik behoorlijk fanatiek en heb uiteindelijk drie dekens gehaakt en aan een vierde een behoorlijk deel geleverd. Ik heb nog geen enkel vogeltje gemaakt. Nu bedacht ik dat mijn snelle kipjes zeker mee zouden kunnen doen, kipjes zijn óók vogels!


Van deze kipjes heb ik een snelle gehaakte versie, dat patroon vind je hier.


Ben je meer van het breien? Dan kun je dit patroon gebruiken. Je ziet aan de kipjes hierboven dat je met ribbels en tricot al hele leuke variaties krijgt. Oneindig veel mogelijkheden, de basis is uiteindelijk gewoon een rechthoekig lapje. En de details zijn bij alle kipjes gehaakt.

Je kunt ze natuurlijk ook gewoon voor jezelf maken of ze cadeau geven. 
Tot slot vind je hier ook nog een beschrijving voor een gehaakt sleutelhanger-kipje.
Het creatieve café is van 14.30 - 16.00 uur in de bibliotheek in Sneek. En vast nog wel op meer plaatsen!
Ik haak zelf niet aan in de bieb, wegens mijn val van de trap. Maar er komen nog meer kansen, volgende maand is er ook een derde donderdag 😄

Doe je trouwens al mee aan de give-away? 3 bollen sokkengaren én het patroon voor de Fryske wanten! Al kun je er natuurlijk ook hele andere dingen mee maken, vogels bijvoorbeeld! Kijk even bij het vastgezette bericht op de Facebookpagina van De Breimeisjes.

Fijne dag!
Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

2 opmerkingen: