{ 'anonymize_ip': true }

maandag 11 februari 2019

Mystery maandag - MB2018 (19)

Mystery maandag - MB2018 (19)


Maand 5, we zitten in Australië met de Mystery Blanket. 

Het breiblok heb ik al klaar als tester en daarom kan ik daar weer wat van laten zien:


Deze rand ik gebreid in de mozaïeksteek. Dat had ik nog nooit eerder gedaan. Een leuke ontdekking! Je gebruikt steeds 2 toeren 1 kleur en sommige steken brei je en andere niet. 


Zo krijg je een heel bijzonder lijnenspel.
Ik had weer vergeten een foto te nemen van deze fase, dus de foto is wederom geknipt uit een andere. Het haakpatroon van blok 5 heb ik inmiddels bekeken. Tot mijn schrik begint het weer met de tapestry-steek met achterstevoren vasten. Vorige week liet ik mijn middenblok van deel 4 zien en dat was niet helemaal goed gelukt.... Ik ben met een alternatief plan bezig en probeer dat eerst voor blok 5 en als het goed lukt haal ik blok 4 uit en doe het over.Ik haak nog even verder en ik ga voorlopig door met het delen van mijn ervaringen met de MB 2018 op de blog, iedere maandag in de "Mystery-maandag". 


Fijne dag!


Liefs van De Breimeisjes!Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

12 opmerkingen:

 1. Wat een mooie Australië kleur! Leuk dat mozaïekbreien.. heb ik ook nog nooit gedaan. Wel pasgeleden mozaïekhaken, ga ik nog eens over bloggen..
  Bijzondere rand is het zo geworden om je kabels heen. Zelf zou ik het nooit bij elkaar gecombineerd hebben, maar het is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je trekt de draad die meeloopt te strak, en daardoor trek je de zijkanten scheef. Iets losser laten, dan lukt het beter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat had ik zelf ook al bedacht :-) Maar die achterstevoren vasten.... dat is niet zo mijn ding!

   Verwijderen
  2. Daar mag je de meeloopdraad iets door laten schijnen tot het punt dat je ze moet gaan gebruiken. Dan trek je hem rustig strakker en dan haak je verder. Moet je met beleid doen, maar dan wordt het ook heel mooi.

   Verwijderen
  3. De kangoeroe doe ik in ieder geval anders. Daarna beslis ik wel wat ik hiermee ga doen. In ieder geval bedankt voor je aanwijzingen :-)

   Verwijderen
 3. Wéér achterstevoren... jakkie...
  Dat mozaiek breien heb ik ook ooit gedaan, erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat mozaïekbreien ziet er mooi en spannend uit. Ik heb het nog nooit gedaan, maar het staat wel op mijn (veel te lange) lijstje...
  Jammer dat je 'schrikt' van blok 5, het gaat er bijna op lijken dat je het plezier daar even kwijt raakt. Maar hopelijk heb je een goed alternatief mocht het echt niet lukken....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach weet je, als je niet test, dan mag je gewoon je eigen keuzes maken. Ik experimenteer nu met wat andere ideeën. Het komt vast wel goed ;-)

   Verwijderen
 5. Erg mooi dat mozaiekbreien en ook de kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supermooi wordt je deken, heel afwisselend ook.

  BeantwoordenVerwijderen