{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 15 februari 2019

Helemaal hip: borduren!

Helemaal hip: borduren!


Borduren dat is nooit helemaal mijn ding geweest. Toch doe ik het wel eens, kruissteekjes op haakwerk, op breiwerk en ook op papier, dat is hier regelmatig te zien geweest. Check het label "borduren"! 
Vandaag heb ik het ook over borduren en dat komt door mijn nichtje Saskia. Vorig jaar liet ze me al eens zien dat zij aan het borduren was, ze had een leuk pakket besteld via Etsy. Ik was zeer verrast. Deze twee had liet ze me zien toen we er met kerst waren:


Ik vertelde dat wij vroeger de draden splitsten. Ze had met Sinterklaas weer een mooi pakketje gekregen en dáár zat een handleiding bij waar dat in stond. Véél mooier, appte ze:


In januari werd ze 19 en ik vroeg of ze een verlanglijstje had en wat vroeg ze?
Iets om te borduren! Nou, dat vond deze tante wel een leuk idee, dus ik scoorde borduurringen, een leuk klein borduurpakketje, borduurgaren en, ik vind dit zelf een heel goed idee: 2 kussenslopen van de Zeeman, als stof om op te borduren.

Een week later appte ze me deze foto:


Een van de bloemetjes uit het kleine pakketje was dus al klaar. Een paar dagen later appte ze deze foto:


Inspiratie haalt ze van Instagram 😊
En weer een paar dagen later zagen we elkaar bij de verjaardagen van m'n zusje en dochter, een ander nichtje dus en zij kregen elk een van deze leuke borduurtjes:


Ik heb haar nog wat van die borduurringetjes gestuurd in de hoop dat ze er nu ook eentje voor mij borduurt!

Ik heb haar ter inspiratie de link naar deze leuke blog van Petronille gestuurd en haar geattendeerd op deze Instagramaccount van E Strea Chikitu.

Leuk hé, de jeugd heeft de toekomst!

Nog even iets uit mijn persoonlijke leven: Eigenlijk zou ik afgelopen dinsdag met echtgenoot een week op vakantie en zoon zou lekker thuis blijven. We verheugden ons er alle drie op. Alleen miste ik 's ochtends vroeg, even voor 7 uur, de laatste tree van de trap... Met de ambulance naar het ziekenhuis en daar werd een gebroken heup geconstateerd.... Die avond ben ik geopereerd en woensdagavond mocht ik al weer naar huis. Al valt het allemaal niet mee, want ik loop de komende zes weken met krukken en heb echt hulp nodig bij een heleboel dingen! Er zijn natuurlijk veel ergere dingen en ik ben blij met mijn twee mannen in huis die me met alles helpen: het komt vast weer helemaal goed hier!
Ik had vanwege de vakantie al flink wat blogjes klaar staan. Ik heb nu wel tijd om te handwerken en te bloggen, al weet ik niet of ik een beetje aardige foto's kan maken. We zullen zien!

Fijne dag en ook wil ik jullie graag een heel fijn weekend wensen. Geniet ervan en denk aan de happy momenten🍀!



Liefs van De Breimeisjes!



Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

6 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je nichtje zo geniet van het borduren! Ze heeft al mooie creaties gemaakt. Nu je een 'gevallen vrouw' bent, maakt ze vast wel iets voor je.😉
    Fijn dat je al weer thuis bent en dat de mannen goed voor je zorgen.
    Je hebt nu inderdaad genoeg handwerktijd en ach, die (Instagram😉)foto's komen later wel. (Of wie weet, doet een van de mannen dat zelfs voor je!)
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik dit allemaal zo zie wil ik ook wel eens borduren! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh neee wat erg en vooral zooo ladtig. Gelukkig twee mannen in huis om je erdoor te slepen.
    Mooi borduurwerkje leuk als de jeugd zo bezig is. Akkelien beterschap

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Borduren is echt leuk! Maar een haakwerkje pak je toch gemakkelijker even op, vind ik.
    Jullie plannen werden wel in de war geschopt zeg.. jammer van je weekje samen weg. Beterschap gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Och jee, wat een nare misstap! Veel beterschap en een spoedig herstel toegewenst! Jullie weekje weg halen jullie vast nog wel in.
    Leuk dat je nichtje ook zo creatief bezig is, knap dat het zo super klein is.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nogmaals ook via deze weg; van harte beterschap!
    Ik duim voor een paar schattige kleine borduursels retour! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen