{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 26 augustus 2022

Week 34

Week 34

Op de vierendertigste vrijdag van dit jaar is hier deel 34 van mijn eigen challenge, 52 weken in 2022.
Ik ga proberen iedere week iets leuks te verzinnen met een getal en vandaag is dat met het getal


Wat te verzinnen met dit getal? Ik pakte m'n Breibijbel en zocht steek 34 op.


En wat een leuke steek is dit! Het is de "Gebroken vlechtsteek" en dat lijkt me nu een perfecte steek voor een sok! Ook omdat je in dat geval steeds de tweede toer gewoon recht kan breien, super makkelijk.

Dus keek in in mijn bak met sokkenwol en vond deze mooie bol Opal:


Ik ben al begonnen, met 56 steken op m'n sokkenwonder, naalddikte 3. Moest na de boord wel 4 steken meerderen, want het stekenaantal is deelbaar door 6. Dat ga ik bij de voet weer terugbrengen tot 56 steken, omdat dit genoeg is voor mijn voet en dan doe ik dit patroon alleen op de bovenvoet.


Ik denk op dit moment dat ik na 34 toeren aan de hiel ga beginnen, maar dat is nog niet zeker. 

Ik bedacht dat ik vast wel 34 sokken gebreid heb, dat is 17 paar. Op mijn telefoon zocht ik m'n bestanden na en ja, hoor! Dat heb ik wel 🙂


De "oudste" sokken, in de collage hierboven, heb ik gebreid in mei 2018. Die foto staat op het geheugenkaartje van m'n oude telefoon dat ik ook in mijn huidige telefoon heb.


In de tweede collage zie je de recentere sokken. Ik blijk ook nog 3 paar sokken klaar te hebben die ik nog niet heb laten zien! Ik heb weer wat om over te bloggen de komende tijd!


De vierendertigste vrijdag van 2022 is gevuld!
Zou ik het jaar volmaken? 

Mocht je dit ook leuk vinden en zin hebben om mee te doen? Dat kan ook voor 1 of 2 keer, een keer per maand, ieder kwartaal of elke week? Leuk, laat het weten! In dat geval voeg ik een link naar je blog toe!

Trouwens: wat een leuke reacties bij de blog over 33 waarbij ik het over 33 toeren-platen had!

Zomer 2022, ook in deze periode vind je in principe 5x per week een blog met inspiratie, handwerkjes, tips of andere gezelligheid. Gezellig dat je komt kijken en lezen!

Fijne weekend, fijne zomertijd 🍀🍀🍀

Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

4 opmerkingen:

 1. Het blijft je steeds lukken Akkelien, en ik blijf ook steeds denken dat jij het jaar gewoon gemakkelijk vol gaat maken.
  Het is inderdaad een erg leuke steek, ben benieuwd hoe je je sokken gaan worden. En wat een giller, als 17 paren, dus 34 sokken gebreid te hebben. Op naar week 35

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie sokken zijn dat weer. Het is dus weer gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt weer een mooi paar sokken voor je

  BeantwoordenVerwijderen