{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 19 augustus 2022

Week 33

Week 33

Op de drieëndertigste vrijdag van dit jaar is hier deel 33 van mijn eigen challenge, 52 weken in 2022.
Ik ga proberen iedere week iets leuks te verzinnen met een getal en vandaag is dat met het getal



De vorige keer had ik het over schaken, vandaag weer iets dat niks met handwerk te maken heeft. Ik moest namelijk denken aan 33 toeren! En dan geen gebreide of gehaakte toeren 😄


Het gaat om deze 33 toeren en daar hoort dit apparaat bij:


Een kerstpakket, nog nooit gebruikt 🤔
Toen ik verkering kreeg met echtgenoot was ik werkelijk zeer onder de indruk van zijn enorme verzameling elpees. Hij had er zeker 200! Er kwam vroeger ook regelmatig wat bij. Ik had er zelf maar een stuk of 10. Grappig genoeg had ik juist een elpee van Queen die echtgenoot niet had, terwijl hij een grote fan was. De elpees zijn er nog steeds, die mogen echt niet weg. Al worden ze dus nooit gedraaid. Een paar hangen aan de wand en de rest staat in de kast.


Op zich best wel heel handig dat je tegenwoordig alles kan streamen, al was het natuurlijk fantastisch, zo'n mooie cover. Op dit moment staat er een hoes te "pronken" op onze slaapkamer:


Ik werd vooral altijd heel blij als de songteksten erbij waren. Heb jij nog mooie herinneringen aan elpees?


De drieëndertigste vrijdag van 2022 is gevuld!
Zou ik het jaar volmaken? 

Mocht je dit ook leuk vinden en zin hebben om mee te doen? Dat kan ook voor 1 of 2 keer, een keer per maand, ieder kwartaal of elke week? Leuk, laat het weten! In dat geval voeg ik een link naar je blog toe!


Zomer 2022, ook in deze periode vind je in principe 5x per week een blog met inspiratie, handwerkjes, tips of andere gezelligheid. Gezellig dat je komt kijken en lezen!

Fijne weekend, fijne zomertijd 🍀🍀🍀

Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

12 opmerkingen:

  1. Ik dacht meteen: 33, mijn ouders wonen op dat huisnummer. Maar 33 toeren is natuurlijk ook helemaal leuk, ook heel belangrijk in mijn jeugd geweest. Wat jullie smaak betreft: Queen past ook helemaal in mijn straatje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kocht die elpee toen vooral omdat Queen kende :-) We hadden een platenbon gekregen, te besteden in een zaak met zeer weinig keuze, haha. Maar zo grappig dat jaren later bleek dat deze elpee een aanvulling was op de verzameling van Ruben. Hij heeft 2x Night at the opera. En dat komt niet door mij!

      Verwijderen
  2. 33 weken al weer. Wat gaat het jaar hard. 33 toeren is een beetje jeugdsentiment, want wat was het leuk om een plaatje te draaien. Ik moest daar vorige week nog aan denken toen het bericht kwam dat Olivia Newton John was overleden. De elpee van Grease hebben mijn zusje en ik letterlijk grijs gedraaid. Fijn weekend Akkelien!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vergeet ik nog mijn naam te zeggen. Zo lastig dat ik niet met mijn account kan reageren. Geen idee waar dat nu weer aan ligt, maar groeten van Annemarie

      Verwijderen
  3. O heerlijk wij hadden er wel wat niet zoveel naar nu verzameld het kind 22 weer hij slaat geen platenzaak over. Wij deden begin van onsctrouwen veel meer opnemen met cassettebandjes. Maar herinner me wel plaatjes draaien singeltjes dan bij een vriendin. En elke vrijdag de top 40 halen bij de platenwinkel ah goeie oude tijd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O ja, de top 40 halen :-) En cassettebandjes, daar heb ik ook veel herinneringen aan!

      Verwijderen
  4. Ik woon ook samen met een muziekfanaat. Zijn collectie platen is niet zo groot maar hij kent en herkent elk liedje. Ik heb wel eens gevraagd of we met zijn kennis geld zouden kunnen verdienen maar volgens hem niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ik zeg ook wel eens: Doe dan mee aan zo'n kwis, want ook Ruben herkent nummers vaak direct. Maar ja, dat wil hij dus niet ;-)

      Verwijderen
  5. Zo grappig! Leo had ook een hele grote platencollectie. Ik had een paar singletjes en één elpee. Koopt hij een plaat van Queen voor mij als cadeautje. Precies die ene die ik al had 😂

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk al die herinneringen. 33 toeren platen hadden wij in het astmacentrum Hilversum. Volgens mij hadden 45 jaar geleden wel wat platen maar niet zoveel, wel cassette bandjes.

    BeantwoordenVerwijderen