{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 1 februari 2022

Dinsdag - poppendag Meer gnooms!

Dinsdag - poppendag Meer gnooms!


Vorige week vierde mijn zusje een bijzondere verjaardag. Ik had al zo vaak slingers gehaakt voor haar huishouding, daarom vroeg ik haar of er ook iets anders was dat ik voor haar kon maken. Het was heel verrassend, haar verzoek: ze wilde wel zo'n leuke gnoom! Ik voldeed graag aan haar verzoek en breide nog zo'n mooi stel:


Het linker paar heb ik in december gebreid, ik deed mee aan een Mystery Kal. De deelnemers kregen uiteindelijk ook een compleet patroon, waarin alles makkelijker bij elkaar staat en dat alles op 4 kantjes papier kan staan. Dat werkt makkelijker. 
Ook voelde ik me vrijer met de kleurkeuze en een paar aanpassingen. M'n zusje had een kleurvoorstel gedaan en daar kon ik wel wat mee.

Vorige week kon je in de sneak peek al zien dat ik gouden belletjes heb gebruikt, dat hoort bij die speciale verjaardag. Ik kocht er ook kaarsjes bij:


Het is nu leuk dat ik iets kon doen met de leeftijd, het is ook leuk dat de gnooms verder niet zo nadrukkelijk hiernaar verwijzen.


Best handig, die rugzag, want zo kan Gninky ze best goed vasthouden!


Je ziet dat ik nu roze neuzen en handen heb gebreid. Dat vind ik eigenlijk leuker. Ook heb ik nu echte Letse vlechten gebreid. In het patroon werden slechts 2 van de 3 toeren gebreid en ik heb dat bij mijn eigen stel ook gedaan. Door die leuke mittens kende ik de Letse vlecht al. Daarom besloot ik om die kennis hierbij te gebruiken.

En Gnoost heeft een zakje op z'n muts met een ingebreid hartje.
 

Met veel plezier en liefde voor m'n zusje gebreid. Volgende week vertel ik nog wat meer hierover, ik heb nog meer foto's!

Gebreid naar het patroon "Leave Gnome Unturned" van Sarah van Imagined Landscapes.
Al mijn blogs hierover vind je onder het label December Mystery Gnome.

Ik ga kijken of er ook poppen- of ander nieuws te zien/lezen is bij:


Als je ook mee wilt doen aan poppendag, voor een keertje of voor langer, laat het dan weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer. Het is zo leuk om ideeën te delen en elkaar te inspireren.


Fijne dag 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

8 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verjaardagscadeau! Zo krijgt je zus iets wat ze écht wil hebben.
  Handig dat je de Letse vlecht nu in zijn geheel kon gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, op zich is 't ook handiger, omdat de draden dan weer "terug" draaien. Al knip je de tweede kleur af na de Letse vlecht in dit patroon en dan maakt dat niet heel veel uit. Ik vind het ook echt mooier, de complete vlecht!

   Verwijderen
 2. Wat leuk om op deze manier verschillende dingen te combineren en in de praktijk te brengen wat je elders hebt geleerd.
  Ik vind het een heel leuk cadeau dat je voor je zus maakte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig zo'n gnoompje hoe komen ze toch aan die rare naam valt bijna niet uit te spreken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja, die namen! Ik zag dat de ontwerpster allemaal namen had die met Gn beginnen. Deze verzon ik zelf en het is een verbastering van de achternamen van m'n zusje en haar echtgenoot, met Gn ervoor ;-)

   Verwijderen
 4. Superleuk, een mooi cadeau, mooi gemaakt.
  De eerste foto is leuk, alsof ze een praatje maken, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alle jarige zijn vast heel blij met jou creativiteit, altijd van die lieve mooie en leuke cadeautjes. Maar dit cadeau was wel voor een speciaal iemand, je lieve zus, denk dat ze er heel erg blij mee is.

  BeantwoordenVerwijderen