{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 9 juli 2021

Crea 2021 De N van...

Crea 2021 De N van...

In 2021 doe ik mee aan de alfabetchallenge en vandaag is de N aan de beurt.


De N van Naamslingers! Dat is niet een woord dat in het woordenboek zal staan, maar het is wel een woord dat ik vaak gebruik en ik ben de enige niet, ik heb het woord even gegoogled 😁
Deze N is van de slinger van Stiene. En meer slingers vind je via het label "naamslinger".

Drie handwerktechnieken die beginnen met een N staan genoemd bij m'n labels, naaien, naaldkant en naaldvilten.
Naaien, dat is iets dat ik niet goed kan. Ik doe wel eens iets, lusjes aan handdoeken naaien bijvoorbeeld, maar veel meer doe ik niet.

Naaldvilten heb ik een paar keer gedaan tijdens workshops. Dit visje hangt nog steeds in mijn hobbykamer. Iets meer hierover vertelde ik in de blogs die je hier vindt.




Naaldkant, dat heb ik op school gedaan, op de HAVO had ik textiele werkvormen als examenvak en in die tijd heb ik 2 werkstukken gemaakt die ik allebei nog heb. Wil je lezen wat ik er eerder over vertelde? Kijk dan hier.


Ik noem ook nog de
Nachtliedjes, de Gail aka Nightsongs (meer lees en zie je onder dit label). Ik heb 'm nog steeds niet af, een ernstig geval van Yarnchicken, zoals dat schijnt te heten. Dat je vreest dat je te weinig garen hebt. Volgens mij heb ik 't ook niet helemaal goed gedaan. Misschien moet ik opnieuw beginnen, want ik vind het wel heel erg mooi. Zo liggen die nachtliedjes van mij er al een hele tijd bij...


Ik was ook al vast aan het nadenken over welke bloem met een N begint en kon maar niks bedenken. Tot ik in mijn lijst met labels keek en daar de
narcis zag staan! Een van m'n lievelingsbloemen!
Dit jaar haakte ik het narcismeisje Suïsen en haar laat ik vandaag graag nog eens zien.


Nu ben ik dus aan het bedenken of de bloem die ik voor volgende week wil haken inderdaad de narcis gaat worden. Eerst maar eens kijken of ik nog geïnspireerd wordt door de andere deelnemers aan Crea 2021.



Ik ben heel benieuwd wat anderen gedaan hebben met de letter in deze alfabetchallenge.

Hier is mijn lijstje met linkjes. Dit kan altijd weer aangepast worden.


Marjan ( van Marjan Maakt) en Elizabeth (van Busy Bessy) organiseren in 2021 samen de Alfabetchallenge Crea 2021.
Je  kunt hier bij Marjan en hier bij Elizabeth alles lezen.
Over twee weken is de letter O aan de beurt.


Graag wens ik je een mooie dag en een heel fijn weekend. 
Geniet ervan en denk aan de happy momenten🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

11 opmerkingen:

  1. Je hebt weer mooie uitwerkingen van de N bij elkaar. Het narcissenmeisje ziet er heel lief uit. Ik ben benieuwd of we volgende week de narcis bij je zien verschijnen of dat je een andere bloem hebt gevonden.
    Je vlinder weet ik me nog te herinneren net zoals je naaldkant. Allebei heel mooi! Het visje doet het goed op het droge. Ik heb het oude blogje bezocht om het verhaal achter het visje te lezen. Jammer dat niet alle foto's meer in het blogje staan (dat heb ik ook met oudere blogjes en gelinkte foto's, het is een logisch gevolg van internetlinken die verdwijnen, maar het blijft toch jammer..). Het is vast een hele gezellige workshop geweest!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat vind ik zo jammer! Had ik dat toen geweten, dan had ik ze wel even op een andere manier in de blog gezet. Maar ja, niks meer aan te doen!

      Verwijderen
  2. Naaldkunst ook een mooi woord goed gevonden .
    Ik kan me er goed in vinden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Genoeg handwerktechnieken met een N.
    Tsja die sjaal, ik herinner hem me weer, je was er zo enthousiast over.
    Suïsen is gelukkig wel afgekomen, dat mooie meisje. De nachtliedjes komt ook wel af, het zou zonde zijn om hem zo te laten liggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtig naaldkant! Ik heb ooit een boekje over naaldkant gekocht bij de kringloop, maar ik heb er nog niets mee gedaan. Het is niet iets wat je even tussendoor doet. Leuk dat Suïsen er ook bij is, ze is zo leuk! Ben benieuwd naar je bloem volgende week.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke uitwerking. Dat narcis meisje is schattig. Leuk dat je die oude werkstukken nog hebt

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik zou best eens willen naaldvilten, heb dat nog nooit gedaan. Je visje vind ik erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heerlijk gevulde N uitwerking Akkelien, en wat mooi dat visje, naaldvilten dat ik daar niet aan gedacht heb, heb zelf ook een aantal dingen gemaakt. Wat leuk om Suïsen nog een keertje tegen te komen, het is zo'n lief popje geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je hebt een leuke uitwerking gemaakt met de letter N. Grappig dat je een hoop N woorden hebt kunnen bedenken, terwijl ik nog steeds zoekende ben. Narcis! Dat gaat het voor me worden. Dank je voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen