{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 26 februari 2021

De D van Doorgaan

De D van Doorgaan


In de oneven weken doe ik dit jaar mee aan de alfabetchallenge. In de even weken doe ik nog iets met dezelfde letter, vandaag nogmaals de D. De D van Doorgaan.

Tot nog toe heb ik bij alle letters een bloem gehaakt, dat was nog niet gelukt bij de D. Al had ik daarvoor al een bloemetje uitgezocht. Ik ga dus nog even door met het bloemenalfabet.

Afgelopen zondag haakte ik het, in het zonnetje. Het is de daslook geworden:


Het hart van deze bloem is groen.
In een magische ring haakte ik 6 vasten en in de volgende toer in elke steek 2 vasten. Dan zijn er 12 steken.


Met wit aanhaken in 1 steek, *een halve vaste in de volgende steek, 6 lossen, haak 1 halve vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald, in de volgende 2 lossen elk 1 vaste en in de laatste 2 lossen elk 1 half stokje, 1 halve vaste in de volgende steek van het groene hart*, dat is 1 bloemblaadje, herhaal van * tot * nog 5 x en hecht dan af.


Daar liggen ze op een rijtje. Dat kan een leuke slinger worden, denk ik. Misschien verzin ik nog wat anders. Ik ben sowieso benieuwd hoever ik ga komen met dit alfabet.


Toen de eerste blog over de D klaar was, bedacht ik dat de D ook van Diabetes is. Op zich een goed teken dat ik daar niet als eerste aan dacht. Want ik heb het wel! Vorig jaar wist ik dat nog niet, ik weet het sinds april en in oktober is bekend geworden dat het LADA is, dat is later ontdekte Diabetes type 1. Op zich gaat het goed met mij, ik slik medicijnen (7 pillen per dag, vind ik best veel trouwens), ik eet heel verstandig en loop veel. En ik ben nu goed in balans. Dus: ik zal hier gewoon mee DOORGAAN 😊Nog even over de alfabetchallenge: al is dit een tweewekelijkse challenge, er zijn veel deelnemers die iedere week iets plaatsen. Daarom deel ik ook deze week het lijstje met links, zodat je even kunt rondkijken 🙂Fijne dag  en een heel fijn weekend. 
Geniet ervan en denk aan de happy momentjes 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

15 opmerkingen:

 1. Ik had nog nooit van dit bloemetje gehoord... weer wat geleerd! Wel leuk als het je lukt om van alle letters van het alfabet een bloemetje te haken. En je bent een doorzetter die doorgaat, dus ik denk dat dit wel goed komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee dat is een goeie, Doorgaan!
  O, diabetes is niet zo fijn, maar ik weet zeker dat jij er goed mee om gaat.
  Daslook ken ik alleen (uit boeken) dat je het blad kan eten, maar wat een leuk bloempje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je Diabetes hebt en geen Diabeet bent. Om Dankbaar voor te zijn!
  En ik ga de Daslook even Googlen.
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je toch weer een bloemetje hebt gevonden dat in deze serie past. Ik had nog nooitvan daslook gehoord en zag er een edelweiss in (over twee weken kan je hem gewoon nóg een keer gebruiken ;o)
  Ja, zo'n diagnose hakt er enorm in! Wat goed van je dat je nu al je draai hebt gevonden om er op een goede manier mee om te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik vond zelf ook al dat het misschien wel leuk op Edelweiss, maar toen ik dat googlede, zag ik dat de Edelweiss minder regelmatig van vorm is en die is ook heel "vilachtig" in mijn herinnering. De Daslook is eigenlijk een schermbloem, dus je zou er meer bij elkaar moeten hebben. Tot nog toe hebben mijn bloemetjes dezelfde basis. Ik vind het erg leuk om al deze variaties te bedenken. Ik heb al een ander bloemetje in m'n hoofd voor de E :-)

   Verwijderen
 5. Ja leuk is deze ook maar te groot voor mijn bloemetjes projectje. Ik moet nog even teruglezen die met het donkere hartje lijkt op een klaproos

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi fris bloemetje.
  Mooi dat je nog steeds goed in balans bent, houden zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit bloemetje kende ik nog niet, ik dacht ook eerst dat het een Edelweiss was. Je krijgt zo een leuk collectie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk idee om steeds een alfabet-bloemetje te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet natuurlijk nog niet hoe lang ik dat kan volhouden 🤔🙂

   Verwijderen
 9. Dat is leuk bedacht Akkelien, daslook, zo krijg je leuke verschillen. Het gaat een TOP slinger worden.
  Wat een nare diagnose heb je gekregen, dat is wel even schrikken. Gelukkig dat het wel goed met je gaat, maar zeven pillen is wel een dingetje,sterkte wens ik je.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je eerst nog niet weet waarom je zoveel afvalt, dan is dit uiteindelijk niet de ergste diagnose die je kunt krijgen. Het is voor mij prima te doen op dit moment.

   Verwijderen
 10. Wat een leuk idee, om bij elke letter een bloem te maken. Dat wordt een hele vrolijke slinger.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat wordt vast een hele vrolijke bloemenslinger.
  Getsie toch vervelend om diabetes te blijken te hebben. Fijn dat je nu wel goed ingesteld bent.

  BeantwoordenVerwijderen