{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 14 augustus 2019

Favoriete boeken (4)

Favoriete boeken (4)


Op Facebook werd ik gevraagd om de covers van tien boeken te tonen waaraan ik veel plezier heb beleefd tijdens het lezen. Geen toelichting, geen kritiek, alleen de omslag van het boek. Want er mag meer gelezen worden!

Een heel leuk idee waar ik graag aan meedeed. Ik voegde er direct nog een 10-daagse aan toe, want als "breimeisje dat ook graag haakt" kon ik ook absoluut wel 10 handwerkboeken laten zien waar ik veel plezier aan beleefd heb 😃

Misschien heb je de boeken al gezien omdat je me volgt via Facebook en/of Instagram. De handwerkboeken liet ik al zien in deze en deze blog.

Ik laat de leesboeken nu ook in de blog zien, misschien had je nog belang bij een leuke boekentip voor de zomer!
De eerst 5 leesboeken liet ik hier zien.

Vandaag de laatste 5 leesboeken:- Laura - Ruben Korfmaker
Natuurlijk maak ik reclame voor de boeken van Ruben! Deze roman vind ik knap geschreven, hij heeft zicht goed ingeleefd in de vrouwelijke hoofdpersoon, Laura. 
Meer over dit boek lees je hier. Een aantal recensies van andere lezers kun je hier vinden.

- Sinp - Ruben Korfmaker
In deze bundel vind je columns en korte verhalen van Ruben. Meer hierover vind je hier. Je kunt daar ook vast een column lezen, dan heb je een idee hoe hij schrijft. 

- Joe Speedboot - Tommy Wieringa
Wat een geweldig boek, wat een fantastisch verhaal! Echt een aanrader. 

- Trots en vooroordeel (Pride & Prejudice) - Jane Austen
Dit boek mag echt niet ontbreken in mijn top 10. Wat een heerlijk verhaal! Dat de grootste taak van die moeder is om haar 5 dochters aan de man te krijgen! En wat een verschillende meisjes zijn het! De verfilmingen zijn ook fantastisch, maar ook het boek heb ik meerdere keren gelezen. Zo bijzonder dat het al in 1813 voor het eerst uitgegeven is, meer dan 200 jaar geleden.

- Bidden wij voor Owen Meany - John Irving
Een van m'n lievelingsschrijvers, hoewel ik minder gecharmeerd ben van z'n laatste romans. Dit boek vind ik echt geweldig. Zo mooi hoe alles uiteindelijk samen komt en het helemaal klopt. 

Zo, dat waren mijn lievelingsboeken. Heb je ze ook gelezen? Of iets anders van deze schrijvers?
Ik wens je een zomer met tijd om te lezen!
Fijne dag!Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

4 opmerkingen:

 1. Pride and prejudice is ook al vele verhuizingen met mij meegereisd. Ik las 'm voor het eerst voor mijn eindexamen en vind het nog steeds een heerlijk boek! De beste serie-uitvoering was natuurlijk met Colin Firth...
  Groetjes
  Mar10

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, dat vind ik ook! Hoewel ik het ook geweldig en verrassend vond om "Vera" nu als Mrs Benett te zien in de film :-)

   Verwijderen
 2. Ik ben ook dol op boeken! En wat een leuk idee om een foto van de 10 mooiste/indrukwekkendste te plaatsen. Dat is iets voor een blogpost :) ga ik zeker ook nog doen.
  Ik hou wel van een heel ander genre boeken maar dat maakt natuurlijk niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vond het ook leuk om zo mijn boeken eens te bekijken. En juist goed dat je niet precies dezelfde boeken als lievelingsboeken laat zien, toch!?!?!

   Verwijderen