{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 21 augustus 2019

Naar Dokkum - vakantietip

Naar Dokkum - vakantietip


In deze zomer heeft zoon wel vakantie, echtgenoot daarentegen werkt gewoon door. Al doen we af en toe wel eens wat leuks. Samen, want zoon hoeft niet zo nodig meer mee, dat zijn van die dingen die veranderen in de jaren 😉

Echtgenoot had al eens gevraagd waar ik dan wel eens heen wilde en ik had gezegd dat ik nog wel eens wat meer van die 11 fonteinen wilde zien. En zo kwamen we eind juli in Dokkum. Daar is een extra bijzondere fontein, namelijk eentje die ijskoud is. Er spuit niet water uit, er komt een damp vanaf. En het weer bepaalt hoe het eruit ziet. Wij waren toen het net niet meer hittegolf-heet was en zo zag het er toen uit:


Het zijn een soort van schotsen van koper, die nu donker zijn. Op een koude en gure dag zou het ook wit kunnen zijn. Apart!


Dokkum heeft trouwens meer te bieden, gelukkig! Een leuk stadje met veel winkels, ook juist veel bijzondere winkels. En véél creatieve winkeltjes! Ik had vooraf gegoogled en ontdekte dat er twee handwerkwinkels zijn, namelijk De juffers van Dockum en Nifelfje mar ta
Toen we daar waren zag ik ook een winkel gespecialiseerd in quilten, de Quiltkoffer, én een naaimachinewinkel. Ook bij die laatste winkel kun je garen kopen.

Er volgen binnenkort blogjes over de  beide handwerkwinkels. Nu weet je vast dat je als handwerkliefhebber zeker naar Dokkum kunt gaan 😃

En wil je meer lezen over Dokkum, lees dan deze blog van In de weer.
Fijne dag!Liefs van De Breimeisjes!6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige fontein!
  Ik ben eens in een van de handwerkwinkeltjes geweest, maar ik weet niet meer welke. Wieke van Keulen gaf er toen een workshop (waar ik niet aan mee deed hoor😄).
  Dokkum heeft een heel gezellig centrum en het fietsen in de omgeving vond ik ook heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijzonder zo'n fontein. Ik weet niet of ik het nu zo mooi vind, maar verrassen kan hij dus als de beste.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een bijzondere fontein! Het is jaren geleden dat ik in Dokkum was, had toen een vriendin in die omgeving. Maar ik heb die fontein helaas nog nooit gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om te zien en wij hebben inmiddels besloten om ze alle 11 te gaan bekijken. Ik vond Dokkum ook erg mooi en gezellig maar wij hebben onderweg met het fietsen niet gewinkeld maar dat komt misschien nog wel eens. Ik weet nu tenminste al dat er handwerk en een quilt winkel zijn. Leuk dat je een link naar mijn blog maakte, bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen