{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 23 augustus 2019

Crea 5219 Broken - gebroken

Crea 5219 Broken - Iets gebroken? Opkikker

Het woord van de week, daar heb ik wel wat mee! Een half jaar geleden brak ik namelijk mijn heup, omdat ik van de trap viel. Ik miste één treetje om precies te zijn. Deze week stond nog een uitspraak op onze (NewScientist) kalender:


"De zwaartekrachtswet is
absurd en onverdedigbaar
wanneer je van de trap valt,
maar toch gehoorzaam je".

(Arnold Bennet (1867-1931), Engels schrijver)

Mijn gebroken bot is allang weer heel en op zich gaat het best goed met me, al heb ik nog steeds pijn en kan ik nog steeds niet op m'n rechterzij slapen. Dus af en toe "zeur" ik daar een beetje over en dan zeg ik ook direct: "Er zijn natuurlijk veel ergere dingen"!

Hoe waar is dat! Een hele goede vriend kreeg ook te maken met de zwaartekrachtswet. Hij was bij het uitoefenen van z'n hobby zo'n beetje uit de lucht gevallen en brak veel meer: arm, bekken en heel veel ribben! En dan was nog extra vervelend dat hij daardoor een hele tijd in het buitenland in het ziekenhuis moest blijven. Een bezoekje was dus een beetje lastig. Een kaartje kan wel én dan kan je ook wat meesturen. Een opkikker leek me wel een goed idee.


En hier heeft de opkikker z'n bekkie dicht, maar als hij begint te kwaken....


Ha, wat een leukerd hé!


Ik vond het patroon via Freppi, bij de kikkers van de haakpatronen. Er is veel keuze, ik "viel" deze keer voor dit patroontje. Het is in het Engels, maar ik vond het heel goed te doen. Heel leuk patroontje, al had ik uiteraard wel een paar aanpassingen. 

Dit kikkertje mocht nog even op de foto in de tuin bij een paar soortgenoten:


En natuurlijk helpt het niet echt, zo'n opkikker, maar een beetje afleiding brengt het vast!

Ik haakte al vaker kikkertjes, je vindt ze onder het label "kikker". 

Een quote van de week heb ik ook gevonden, met enige moeite. Ze gingen vaak over gebroken harten en dat was niet wat ik zocht. Dit is 'm geworden:


Sometimes a
break from
your routine
is the very
thing you need

Waar dachten anderen aan bij het woord van deze week? Hebben zij ook iets gebroken of hebben ze een andere invalshoek? Ik ben benieuwd, kijk je mee?


 Hier is mijn lijstje met linkjes:


Wil je wat vooruit kijken naar de volgende woorden? Hier vind je de lijst! Fijne dag en een heel fijn weekend. Geniet ervan en denk aan de happy momenten🍀!


Liefs van De Breimeisjes!Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

11 opmerkingen:

 1. Twee mooie spreuken dit keer! De eerste is op je lijf geschreven.😉 Vervelend voor je dat je nog steeds last hebt, ik hoop voor je dat het binnenkort minder wordt en verdwijnt!
  Het kikkertje is een schatje, altijd leuk om te krijgen als het even tegenzit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op zich gaat het goed met mij, hoor. Maar ik heb me ook voorgenomen om te laten weten hoe het echt zit. Uit de informatie die ik kreeg na mijn ongeval dacht ik dat ik na een maand of 2 wel weer helemaal oké zou zijn, ook omdat het herstel eigenlijjk heel goed ging/gaat. Inmiddels weet ik door anderen dat het heel normaal is dat de pijnklachten ongeveer een jaar kunnen duren. Best lang!

   Verwijderen
 2. Deze kikker blijft altijd leuk! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, alles is relatief.. Maar het kleinste ongemak is toch vervelend en dat mag je best af en toe benoemen. Jij hebt ook best wat voor je kiezen gekregen door die val...
  Wat een geweldig leuke {op}kikker heb je gemaakt voor de vriend. Wat een toestand!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van broken naar break en een super leuke (op)kikker. Ik vind het een vrolijke vrijdag-blog!
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen ik je titel las dacht ik direct "o ja". Iets breken daar weet jij alles van. Gelukkig dat het allemaal weer goed genezen is. Die vriend waar je over schrijft zal nog wel even zoet zijn. En dan is het altijd leuk om iets te ontvangen. Ik vind het een heel grappig kikkertje.
  Fijn weekend.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het kikkertje zal gebroken ledematen niet helen, maar het doet je wel goed.
  Subliem !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O, dit is echt een leukerd! Hij zal iig een glimlach toveren en dat helpt weer het leed te dragen. Dank je voor de link.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook ik kreeg te maken met de zwaartekrachtswet, tijdens de vakantie vorig jaar viel ik me een beenbreuk. Ik heb altijd gezegt 'brak ik maar een been' wanneer ik door psychische problematiek ontregeld was. En... het is ook zo! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik denk dat je daar zeker een punt hebt! En ik vind ook echt dat er veel ergere dingen zijn dat dit.

   Verwijderen
 9. De ellende gaat er niet van over maar elke keer als je naar het (op) kikkertje kijkt maakt je hart toch een vreugdesprongetje denk ik. Wat is ie leuk. Niet leuk is dat je nog steeds pijn hebt van je val maar als de ervaring van anderen is dat het wel een jaar kan duren is er hoop. Dus hopelijk ben je er een keer echt vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen