{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 15 augustus 2019

Grannysquare Day 2019 en terugblik op donderdag

Grannysquare Day 2019 en terugblik op donderdag


Momenteel heb ik iedere donderdag een terugblik. Zo'n twee weken geleden las ik dat het op 15 augustus Grannysquare Day is en dat is vandaag! Ik dacht dat ik wel eens eerder mee gedaan had, maar kon van 2018 niks van terugvinden. Gisteren bedacht ik dat het dan misschien in 2017 was. Ja dus!

.
Die rode naast het hartje is van mij 🙂

Eerst even wat uitleg over die Grannysquare Day: het is vooral iets van Instagram, heb ik begrepen en het idee is dat je op deze dag een foto post op Instagram met #grannysquareday2019. Als je dan gaat kijken op die hashtag, dan zie je allemaal grannysquares! Een soort van virtuele wereldwijde deken, hoe leuk is dat!
Hier is een link naar een Engelstalige blog waarin je nog meer kunt zien en lezen over deze dag.

Ik heb ook een screenshot gemaakt van een deel van die wereldwijde grannyblanket van 2018:


Dit jaar besloot ik een grannysquare speciaal voor #grannysquareday2019 te haken. Hier is het begin:En deze foto plaats ik vandaag op mijn Instagram-account. Mét die hashtag natuurlijk!


Het is een grannysquare geworden met 15 toeren, omdat het op 15 augustus is 😉

In m'n eerste terugblik had ik al van die grote grannysquares laten zien, waarmee ik vorig jaar een deken haakte voor De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Voor vandaag zette ik 16 van die vierkanten in een collage:

Meer over dit project vind je terug
onder het label #meerdaneengrannyperweek
Doe je ook mee aan Grannysquare Day?

En kijk je ook mee naar waar Marjan op terugblikt?

Als je de "terugblik op donderdag" ook een leuk thema vindt om aan mee te doen, laat het dan weten. Ik plaats graag een linkje!


 Fijne dag!Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

 1. Grannysquare's genoeg te zien bij je! Vorig jaar hoorde ik voor het eerst over de GrannysquareDay, wat een leuk idee. Op een podcast hoorde en zag ik dat de foto's op een speciale manier gemaakt moesten worden zodat alleen een square te zien was en het op de hashtagpage er echt uitzag als één grote deken van vierkantjes. Jammer dat niet iedereen begreep hoe de foto gemaakt moest worden, het effect was nu minder mooi. Ben benieuwd hoe dat vandaag gaat worden. De jouwe is in ieder geval perfect!
  Ik vraag me ineens af hoe wij Granny Square in het Nederlands noemen? Gewoon 'vierkantje' denk ik, maar dat dekt de lading niet hé😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zouden een nieuwe naam kunnen verzinnen, Oma's vierkantje of zo?
   En ja, een beeldvullende foto van één granny geeft het mooiste resultaat. Ik heb heel lang gescrolld om een redelijke combinatie op het screenshot te krijgen en 't is nog niet helemaal perfect.

   Verwijderen
 2. Nou, dan pak ik ze straks ook weer even op en haak ik er een paar!

  BeantwoordenVerwijderen