{ 'anonymize_ip': true }

maandag 15 februari 2016

Smal, smaller

Smal, smaller


Niet dat ik niks meer te doen had, hoor, maar toen ik dit garen zag


werd ik helemaal blij van de kleuren! Ik kocht er direct twee bolletjes van. Bij 't schaatsen liet Lies, een andere Pronkrider, mij haar ketting/sjaal zien, die ze zelf gebreid had. Heel leuk, gewoon tricot breien, op niet te veel steken. En dan een heel eind. Zij had steeds iets van twintig toeren in een kleur en daarna weer een andere kleur. Een leuk project voor restjes. 
Ik vond dit garen met kleurverloop ook wel heel geschikt :-)


Ik heb steken opgezet, dacht eerst aan tien, maar dat was wel heel weinig. Ik twijfelde bij 20, het zijn er uiteindelijk 25 geworden.
En dan maar breien:


En ja, het krult vanzelf op, helemaal zoals de bedoeling is. 


Heerlijk gedachteloos tricot breien, helemaal leuk! Prima om te doen tijdens het tv-kijken of in de auto. Ik had het zaterdag mee toen ik meereed naar het Pronkriden. Ik heb het even laten zien aan Lies en vroeg haar hoeveel steken zij had gebruikt. Ze wist het niet precies, maar het was iets van 12 of 14. Veel smaller dus! Dan krult het nog sterker! 

Ik denk dat het met deze breedte toch ook wel leuk wordt, hoewel het toch meer op een dunner sjaaltje lijkt dan op een ketting. Ik ben benieuwd hoever ik kom met mijn twee bollen. Met de kleuren ben ik in ieder geval heel blij.
Vanavond hebben wij weer een handwerkavond, dus ga ik vandaag even wat lekkers bakken. Haken, of breien, thee en wat lekkers erbij, daar wordt je toch helemaal gelukkig van!

Wil je meer weten over de handwerkavonden en/of een keertje aanhaken? Kijk dan hier en mail ons! 


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

10 opmerkingen:

 1. Leuk Akkelien! Soms zijn de eenvoudigste breisels het leukst vind ik zelf, deze is ook zo'n leuk voorbeeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee!! Ik heb al ooit eens zoiets voorbij zien komen en vond het toen ook al iets om te onthouden ;-). Het maken is er nooit van gekomen; wel heb ik eens zo'n heel smal en lang gehaakt colletje gemaakt. Die draag je ook als een ketting, een paar keer om je nek. Verbazend hoe lekker warm dat nog is :-).
  Jij krijgt vast ook veel plezier van jouw smalle sjaaltje!! Leuke kleurtjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er vanmorgen nog een bolletje bijgehaald, er lag er nog één in de winkel :-)

   Verwijderen
 3. Een warme ketting-sjaal, het wordt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoe mooi kan simpel zijn ik ga hem onthouden leuk voor de restjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee! Heerlijk makkelijk breien met een verrassend resultaat. Meestal willen we niet dat het breiwerk krult, maar nu mag het lekker zijn gang gaan. Ik zie dat je er nog een bolletje bij hebt gehaald, ben benieuwd hoe lang de kettingsjaal gaat worden.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het eindresultaat zal vast en zeker ook op de blog komen! Op dit moment denk ik dat ik ongeveer een meter haal uit een bolletje. Ik denk dat het bij deze ketting/sjaal wel leuk is als het langer is!

   Verwijderen
 6. Leuk! Gebreid zag ik ze nog niet eerder, wel zag ik in mijn favoriete stoffenwinkel een verkoopster met een gehaakt exemplaar. Heel grof gehaakt en versierd met kralen en veren. Was ook erg leuk.
  Groeten, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee ben benieuwd of we m ook aan je hals gaan zien, ik kijk er naar uit...
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk wolletje en wat lijkt me dat gezellig zo'n handwerkavond. Lekker samen breien, haken of iets anders met een kopje thee of koffie erbij en een beetje kletsen. Veel plezier. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen