{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 25 februari 2016

Een zes-en-een-half

Een zes-en-een-halfWe zijn vandaag in mijn schooljaar 1977/1978 aanbeland. Ik zit in de brugklas, klas 1i, Havo/VWO, van het Bogerman College. En de meisjes hebben nog handwerkles. Ik schreef er al iets over in deze blog. Ik was aan het zoeken op zolder en vond het weer terug, dat borduurwerk. En het is belangrijk dat jullie weten wanneer het was, dan snappen jullie de kleuren :-)Dat is 'm helemaal! Volgens mij gingen we eerst het lijf borduren. Het zijn wel leuk borduursteken:


En ook in de benen zitten mooie rijtjes:


Het hoofd, de armen en de voeten gingen, denk ik, naar eigen inzicht.


Nou, mijn geborduurde figuur heeft een gezicht gekregen en iets van haar en bij de armen heb ik me beperkt tot wat lijntjes.
Bij de voeten heb ik nog wel aardig m'n best gedaan, vind ik zelf. Ik heb zelfs bij iedere voet nog een "gat gestopt" :-)En dan krijg je een 6½.


Misschien door de afwerking, dat kan natuurlijk, haha! Grappig dat ik toch ook dit bewaard blijk te hebben!


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


14 opmerkingen:

 1. Wat leuk zulke oude schoolwerkjes. Haha ja die kleuren, echt jaren '70-kleurtjes. Zonder het jaartal erbij zou ik dat gelijk hebben geraden aan de kleuren, grappig is dat, zo kenmerkend voor toen ;)
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om zoiets te bewaren en veel later eens terug te vinden. Dat roept altijd herinneringen op.

  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een 6 1/2 is veel te laag! Wat was de juf streng in haar beoordeling. Ik vind het een mooi werkstuk en het idee van de gestopte sokken vind ik heel goed bedacht (vooral voor een brugklasser :-) Van mij krijg je een 9 hoor!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-)
   Ze was inderdaad wel vrij streng, maar ik heb toch geen negatieve herinneringen aan haar. Ik wist dat ook niet meer van die 6½, maar ja, het staat er achterop!

   Verwijderen
 4. wat zegt een cijfer nu ook ik vind het leuk en je hebt het goed bewaard

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beetje weinig een 6 1/2 voor z'n mooi werkstuk. Heb toch wel het idee dat ze vroeger een stuk strenger en minder complimenteus waren, vind je ook niet.
  Ik zeg op zijn minst een 8.. :-)

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mager punt voor zo'n leuk werkstuk. Het is toch veel werk en het ziet er mooi en creatief uit, ik ga ook voor een 8 :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, die juf was wel zuinig met cijfers. Lijkt me niet erg stimulerend. Misschien hield ze niet van robotjes met getopte sokken? :p Ik vind het een knap stuk werk, ookvan mij krijg je een 9! SUper leuk dat je al die werkjes nog hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een 6,5?! Inderdaad een zuinige juf. Ik vind hem leuk. groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een 6,5 voor zoveel werk. Wat een stomme juf. Ik had op de mavo ook nog handwerkles de 1e twee jaren en ik vond het heerlijk. Nu wordt er helemaal niks aan gedaan en mijn dochter heeft geen handwerkgenen helaas. Maar mijn nichtje van 11 wel en dat is zo gezellig. Leuk dat je dit werkje bewaard hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het waren duidelijk andere tijden :-)
   Volgens mij vond ik de juf nog best oké, al lijkt het nu achteraf een nogal laag cijfer. Leuk dat jullie nu zo lovend zijn!

   Verwijderen
 10. nou zeg, een 6,5.. en dat voor zoveel werk, en nog zo netjes ook!! Van mij had je minstens een 8,5 gekregen hoor.Juf was zeker toe aan een nieuwe bril.
  Het Bogermancollege, was dat in Sneek? (mijn neef/nichtje gingen in sneek naar school, die naam komt me bekend voor.
  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, klopt, ik zat op het Bogerman College, in Sneek!

   Verwijderen