{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 3 februari 2016

Project proeflap

Project proeflap


Wij waren gisteren weer in het Fries Museum, voor de tweede keer. En omdat we daar als "brei-willigers" zitten bij de tentoonstelling BREIEN! ben ik met twee breiprojecten begonnen, dat had ik hier al verteld. 


Het leek me leuk om van dat project van het boek met de letters vast een letter klaar te hebben. Inmiddels heb ik een rondbreinaald nr 3 gevonden, dus het breiwerkje is "verhuisd" naar een andere naald. De letter is wel goed gelukt, een hele sierlijke A:


Het lapje blijkt echter veel te klein! In de breedte zou het nog wel lukken met de rek, maar in de hoogte niet. En je kunt dan wel verder breien, maar de letter komt dan niet meer in het midden.


Dit is nu de proeflap geworden. Iets meer steken en in ieder geval veel meer toeren zullen er gebreid moeten worden! Misschien kies ik dan ook voor een andere letter uit het boek, want ik heb dan ook veel meer ruimte!Ik vertel in een volgende blog meer over onze tweede dag in het Fries Museum.


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

 

10 opmerkingen:

 1. Net wat je zegt; het is een hele mooie letter A!! Brei je dan een heel klein stukje met 2 kleuren in het midden? Zoiets deed ik met de Sari ook (dat kan ook doordat je heen en weer breit, met rondbreien lukt dat niet).
  Heb je een plan met de letterlap?? Ik ben best benieuwd :-).
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie A maar het lijkt me id best lastig om het goed op z'n plek te krijgen, dat is op papier al lastig laat staan in brei werk.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. maar dat geeft toch niet als ie niet in het midden zit ? of zie ik dat verkeerd .
  Gewoon je eigen ding doen, komt zeker goed

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele mooie sierlijke letter A! Met nog wat oefenen komt ze vast op de geplande plaats te staan.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lastig dit soort uitreken dingen, maar wel een mooi lettertje geworden! En jammer dat Friesland zo aan de andere kant van de wereld ligt ;o) Anders kwam ik zeker even langs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap hoor die letters breien, ziet er mooi uit! Voor mij is dat nog abracadabra.. Ik brei af en toe wel, maar geen ingewikkelde dingen nog.

  Groetjes en een fijne avond,
  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige A, maar waarom maas je hem niet op. Minder spannend, maar wel makkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mazen vind ik helemaal niet leuk om te doen! Inbreien wel :-)

   Verwijderen