{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 19 februari 2016

Kleur en fleur

Kleur en fleur


Maandagavond was de handwerkavond. De mandjes met bolletjes garen waren voor deze keer weer helemaal uitgezocht. De allerkleinste restjes eruit gehaald, de bolletjes weer netjes gemaakt. De restjes kwamen heel goed van pas bij de bloemetjes die we als onderwerp meenamen. Ik was patroontjes tegengekomen in een tijdschrift, de Anna, dat had ik geleend van de bieb. Ik had ze even geprobeerd:


Een super leuk project om restjes op te maken! Met de groene restjes haakte ik een sliert lossen. Zo kun je het mooi om iets heen wikkelen. In het blad deden ze dat om servetten, ik dacht zelf eigenlijk meer aan cadeautjes. 


Nu had ik wel wat twijfels over de patronen en ik experimenteerde zelf wat. 


De kleinste bloemetjes zijn precies goed, alleen begon ik met een magische ring, dat vind ik veel handiger dan een aantal lossen. Deze bloemetjes deed ik aan de patronenpakketjes. (We hadden ook een patroontje mee van een uiltje, dat liet ik gisteren al zien).De bloemetjes zijn ook leuk in één kleur, ik haakte deze twee van een gemêleerd garen:
en versierde er een doosje bonbons mee.Het is bloem 3 van de volgende foto en ik haakte deze bloemen zo:

toer 1: Kleur 1: Magische ring met 10 vasten.
toer 2: *in de eerste steek 1 vaste, in de tweede 2 vasten (15)

toer 3: Kleur 2: *in de eerste steek 1 vaste, in de volgende steek (1 half stokje, 1 stokje, 1 dubbel stokje), in de volgende steek (1 dubbel stokje, 1 stokje, 1 half stokje)*. Herhaal van * tot * tot je rond bent, je hebt dan 5 bloemblaadjes. Sluit netjes af en hecht de draden af.

Als je belangstelling hebt voor al mijn versies van deze bloemetjes, dan mag je me mailen. Dan stuur ik het je toe. Mailadres: debreimeisjes@gmail.com

De handwerkavond was absoluut een happy moment deze week! Zo gezellig: lekker haken en/of breien, kletsen, thee en lekkers erbij, een echte top-avond :-)

Het lekkers was deze keer een chocoladetaart. Gewoon met zo'n mix, in dit geval van de Lidl. En in plaats van de poedersuiker een dikke laag chocolade-ganache erop. Dat maak je door slagroom te verhitten en daarin chocolade te smelten. En een beetje honing erdoor. Kijk voor meer informatie en voor het recept van een heel erg lekkere chocoladetaart hier. Gevonden door zoon en hij heeft het al een paar keer gemaakt, best veel werkt, en toch... echt verrukkelijk! Zeker goed voor happy momentjes :-)
Wil je meer weten over de handwerkavonden en/of een keertje aanhaken, kijk dan even hier en mail ons, debreimeisjes@gmail.com. Als er plaats is, ben je van harte welkom!

Het is weer vrijdag en daarom wens ik jullie graag een heel fijn weekend! Denk aan de happy momentjes!Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


9 opmerkingen:

 1. wat een fleurige bloemen en die taart mmmm ik krijg er zin in

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig al die bloemetjes in de lente.
  Oh die taart ziet er veel te lekker uit, ik ga niet op de link klikken hoor :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een vrolijk geheel al die bloemetjes. Die komen altijd wel van pas.
  En die chocoladetaart ziet er veel te lekker uit, die moet ik maar niet maken. Als er geen visite komt, eten we dat met z'n 2-en ook zo maar weg ;-).
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, daarom had ik deze taart maar gemaakt voor de handwerkavond, dan gaan er toch al mooi wat stukjes op :-)

   Verwijderen
 4. Heerlijk werk, bloemetjes haken! Ik bewaar ook alle draadjes voor dit soort kleine werkjes.
  O en die choco taart..... hmmm lijkt me heerlijk.

  Fijn weekend,
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van je bloemetjes word ik vanzelf vrolijk! En dan ook nog taart, mmm.
  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een vrolijke bloemen zo! handig die lange linten eraan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen