{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 10 februari 2016

Slinger voor Charlie

Slinger voor Charlie


Afgelopen zomer mocht ik een slinger haken voor de verjaardag van Mick. Kort geleden kreeg ik een berichtje van de moeder van Mick met het nieuws dat er een broertje geboren ging worden en dat ze voor dit nieuwe kindje graag óók zo'n slinger wilde. En dat die slinger dan al als geboorteslinger gebruikt kon worden! Natuurlijk wilde ik nog zo'n slinger haken, het werd direct hét project dat het eerste af moest, want zoveel tijd was er niet.

De naam van het nieuwe kindje is Charlie, veel meer letters dan Mick heeft. We spraken af dat ik aan weerzijden van de naam vier grannyvlaggetjes zou maken. Ik heb eerst deze acht vlaggen gehaakt, steeds van alle vlaggen een toer:

Nadat al deze vlaggen 9 toeren groot waren, 


heb ik de vlaggen voor de letters gehaakt:


Dat kost wel wat meer garen! Deze slinger is een stukje zwaarder geworden :-)


De letters heb ik ook deze keer in kruissteek geborduurd.De slinger is gehaakt van katoen, ook de ophangdraad is van katoen. Tussen de vlaggetjes steeds 15 lossen en over de hele rij een toer vasten.
Op 29 januari is Charlie geboren, helemaal gezond en wel. De slinger mocht eerst drie dagen in het ziekenhuis hangen en zolang de kraamtijd duurt hangt de slinger nu mooi thuis. En ik hoop dat deze ook nog op heel veel verjaardagen gebruikt gaat worden! 

Het is bijna Valentijnsdag, dus laat ik deze week wat hartjesideeën zien. Bij de granny-vlaggen passen de granny-harten goed:Het patroon komt van een Engelstalige blog, je vind het hier. Er staan veel foto's bij, ik vond het goed te doen.


Twee jaar geleden haakte ik 50 van deze harten, dat was ook voor een slinger!Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

7 opmerkingen:

 1. Wat is dat toch eigenlijk een prachtig idee!! Zo'n naam-slinger!! Ik ga er eens over nadenken, nu met 3 en straks 4 kleinkinderen moet dat toch ook te doen zijn :-).
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is leuk! Leuk in de lievelingskleuren van je kleinkinderen!

   Verwijderen
 2. Een heel mooie vrolijke slinger voor Charlie; goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee om een naamslinger te maken, kunnen ze altijd ophangen als het kindje jarige is. Dat is toch erg leuk. Mooi gemaakt hoor. En je hartjes ook. Ik hou wel van slingers...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele mooie fleurige slinger voor Charlie! Die kan nog jaaaren gebruikt worden voor vanalles. Echt knap!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super! en wat een leuke kleuren. Wat leuk om te hebben zo'n slinger.

  BeantwoordenVerwijderen