{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 5 februari 2016

De tweede keer

De tweede keer


Dinsdag waren we weer in het Fries Museum, ik vertelde er gisteren al iets van. We hebben ook deze keer genoten! Het was wel heel anders, want achteraf realiseerde ik me dat we nu niets meer van de tentoonstelling hebben gezien. We werden namelijk deze keer door de personeelsruimtes geleid. 

Informatie over de tentoonstelling in het Fries, Duits en Engels.


Ik had mijn breiwerken van de vorige keer mee, alleen was ik met een nieuwe letter-lap begonnen. Mijn eerste was een proeflapje geworden :-)
Mijn plan is om drie letters te maken, de letters R, A en P, dat zijn de eerste letters van onze namen en berichtjes via sms of whatsapp eindig ik vaak met "Groetjes van RAP". Ik heb drie "schilderijtjes" waar ik het overheen wil spannen. Ik wil dus eigenlijk wel dat het in het midden komt. Ik ga het proberen!

Lydia had breiringen mee.


Dat was vaak een gespreksonderwerp. Er loopt ook een project met basisscholen dat gekoppeld is aan deze tentoonstelling en alle groepen 5/6 uit Leeuwarden en omgeving komen een keer naar het museum en gaan dan ook een tijdje breien, op een soort van breiring, gemaakt van een dikke kartonnen koker met daar van die Engelse knijpers overheen geschoven. Het is een soort van punniken, maar ook een soort van breien.
Op al die basisscholen hebben de kinderen leren breien van studenten en die studenten hebben eerst weer les gehad van Vrouwen van Nu, een vereniging van vrouwen.


Ik heb voornamelijk aan m'n sjaal gebreid van het Unikat garen.


Daar is ook veel over gesproken, ik heb er goed reclame voor gemaakt :-)

Er was een stagiair in het museum, Johan, die ons aan het eind van de dag ophaalde. Hij heeft ons nog even samen op de foto gezet:


Die foto is een stuk beter dan die van de vorige keer, haha!


Lydia heeft uiteindelijk met drie draden gelijk "gebreid" en dat geeft toch wel een heel leuk effect! Ze wil er graag zo'n lang rond kussen van maken.


Dit was beslist een persoonlijk happy momentje, nou zeg maar rustig: een happy dag! We zijn nog even wezen winkelen en hebben samen nog heerlijk gegeten bij een pizzeria. Een topdag!

Het is weer vrijdag en daarom wens ik jullie graag een heel fijn weekend! Denk aan de happy momentjes!


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

 1. Weer een geslaagde dag dus, zeker met het shoppen en etentje erna :-) Gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat de schooljeugd op deze manier ook besmet kan worden met het breivirus (al zullen ze er vast niet allemaal 'ziek' van zijn geworden :-)
  Zo'n breiring kom ik wel vaker tegen en het lijkt me een heerlijk ontspannen klusje, maar kan je er nog iets anders van maken dan een kussen?
  Wat een leuk idee om jullie letters te gaan breien, na het proeflapje gaat het zeker goed lukken.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat je weer volger bent geworden, Marjan! Gezellig, zulke uitgebreide reacties :-)
   Met een breiring kun je van alles maken. Mutsen maken ze ook wel, maar je kunt natuurlijk ook heen en terug "breien" en dan kun je rechte lappen maken, voor sjaals, dekentjes, poncho's, bedenk het maar! Er zijn ook langwerpige, er zijn heel veel mogelijkheden. Je zou kunnen googlen op "breien met breiring", dan vind je vast leuke ideeën!

   Verwijderen
 3. Wat een gezellige foto, van jullie samen! Jammer dat het zo ver weg is, ik was graag eens komen kijken!
  En ja, maak maar veel reclame voor de Unikat, ik heb pas gehoord dat ik ze ook mag gaan verkopen! Joepie, ben er helemaal blij mee! De eerste bestelling is geplaatst, maar het duurt nog even voor die geleverd wordt.
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is voor mij de eerste keer dat ik er iets mee maak. Ik vind het kleurverloop zo mooi!

   Verwijderen