{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 18 februari 2016

Uiltje

Uiltje


Voor de handwerkavond van afgelopen maandag had ik al patroontjes van bloemetjes (ik liet er gisteren al iets van zien). Toch wilde ik er nog iets bij en omdat Maud de vorige keer zei dat ze wel eens een uiltje wilde haken, ging ik op zoek naar een leuk patroontje. Dat vond ik bij Hilde. Er was ondertussen nog een ideetje gaan groeien dat meer past op mijn Friese blog, ik maakte van mijn proefexemplaar een Fries uiltje, een Frysk ûltsje:


Het Friese zit 'm in de kleuren én in de vleugels:


Dat zijn namelijk pompeblêden :-) 
Veel meer foto's zie je hier op de blog van It Nifelwyfke

De dames die aan kwamen haken vonden de patroontjes weer heel leuk. Jammer genoeg was Maud ziek... Ik heb haar het patroon inmiddels via mail doorgegeven. Drie dames gingen ermee aan de slag. We hebben nogal veel gepraat en er "moest" ook chocoladetaart gegeten worden en thee gedronken en zo, dus ze zijn niet helemaal af:


Tweede van links is de sleutelhanger van Caroline, die ze ooit gekocht heeft. Helemaal links het exemplaar dat ze nu zelf maakt. Het roze uiltje van Christine had de ogen al en die van het gemêleerde garen is van Margriet. Het is een leuk patroontje dat op zich wel te maken is in een paar uurtjes.

Hedy heeft een bloemetje gehaakt, daar heb ik geen foto van. Anja had haar prachtige omslagdoek mee en was nu een trui aan het haken, zonder patroon. Erg mooi, jammer genoeg ook geen foto's van gemaakt. Chantal is bezig met een gelukspoppetje, Lydia hielp haar met meerderen en minderen en ze was al heel ver. Chantal had pas geleden een prachtige col gemaakt, die heb ik dan weer wel op de foto :-)


Die is nog goed te gebruiken met dit koude weer!

De volgende handwerkavond is op 14 maart. Als je meer wilt weten of eens aan wilt haken, kijk dan even hier en mail ons. Dan kijken we even of er nog plaats is!Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


5 opmerkingen:

 1. Mooie uiltjes, vooral die Friese! Heel gaaf gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, een Fries uiltje!! En dat hij knipoogt vind ik ook erg leuk!! Ik las gisteren op fb dat google translate nu ook Fries erbij heeft!! No mar sjen of hja it goed dwaan!!
  Groetnis ut Barneveld

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net even geprobeerd of ik de taal van mijn Friese blog ook op Fries kan zetten, maar dat kan dus nog niet. Tsja, dan werkt de vertaalfunctie ook nog niet...

   Verwijderen
 3. Wat een leuk idee om een fries uiltje te maken! Jammer dat Maud ziek was, maar gelukkig kan ze er nu thuis mee aan de slag. Ik lees dat het weer een hele gezellige avond is geweest. Jammer dat ik niet in de buurt woon....
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt als een goed geslaagde avond!

  BeantwoordenVerwijderen