{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 11 februari 2016

Naaldkant

Naaldkant


Vorige week liet ik de Sprookjesknoop zien, een werkstuk dat ik maakte op de Havo, toen ik textiele werkvormen in mijn vakkenpakket had. Ik heb nog wat teruggevonden van die tijd:


Dit is gemaakt met de techniek "naaldkant". Volgens mij was de opdracht dat we iets moesten maken met "organische vormen". Ik maakte twee organische vormen en heb die over elkaar heen gespannen. Het is in allemaal naturel en wit-achtige tinten gemaakt. Het is wel wat verkleurd in de loop der tijd. Het heeft destijds wel lang voor het raam gehangen, maar ik vond het nu terug in een doos op zolder. Op zich is het nog steeds wel aardig goed, al zag ik dat één spandraad losgegaan is.


.
Inmiddels hangt het weer, nu in mijn hobbykamer. 
Ik vond deze techniek leuk om te doen! We moesten in het examenjaar ook een keer een hele dag op school een werkstuk maken. De opdracht kregen we van te voren, we moesten een bloem maken met een naam, die je dan letterlijk liet zien. Ik herinner me dat een klasgenoot pepermuntkruid maakte en daar rolletjes King pepermunt van vilt voor had gemaakt :-) Zelf heb ik toen een vlinderbloem gemaakt, met naaldkant. Jammer dat ik die niet meer kan vinden! 

Ik heb even gekeken op het wereldwijde web naar informatie over naaldkant en zag hier wat leuks en hier

Kennen jullie deze techniek?

Het is bijna Valentijnsdag, dus ook vandaag hartjes op de blog. Ik vind dit hartenkleedje wel passen bij het kant:Ik haakte dit kleedje een keer voor bij een pot jam, dat stond hier in de blog en in deze blog zie je nog meer variaties. Daar vind je ook de links naar de originele patronen. Ik had zelf het randje van de ene mandala gecombineerd met de andere mandala als ik het zo bekijk. Super leuk kleedje! Mocht je belangstelling hebben voor mijn vertaling van het patroon, dan mag je wel een mailtje sturen (debreimeisjes@gmail.com). Ik moet even zoeken, maar ik heb 'm vast nog wel.

En gisteren las ik bij Dinah dat we morgen weer Valentijnspost mogen versturen met een kus! Hier is de link naar de informatie van Post.nl.Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk uitdagend vak was dat!! Het dwingt je om je creativiteit te gebruiken en je houdt er nog leuke resultaten aan over!!
  Fijne dag, groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik heb met deze techniek gewerkt op de HAVO. Helaas heb ik mijn werk niet bewaard. Jouw hanger is nog zo mooi.
  Er komen allerlei technieken na jaren weer terug. Wie weet gaan we dit soort hanger ook weer maken. Lekker vrij fantasiewerk.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken die techniek niet maar snap het nu wel door de linkjes. Leuk hoor die nostalgie van vroeger gemaakt. Ik hebook veel gemaakt maar had een moeder die van opruimen hield. ;-) Ik vond macrame altijd erg leuk om te doen.
  Leuk kleedje voor op tafel..

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor mij was naaldkant iets onbekend. Dankzij je blogje met links weet ik nu dat het iets anders is dan kantklossen :-) Het lijkt me leuk om zoiets eens te proberen, wie weet! Dank in ieder geval voor de inspiratie.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi en heel fijntjes dat naaldkant ik heb het nooit geleerd

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk om je naaldkant voorbij te zien komen, ik heb ook wel eens wat gemaakt en ben zeker van plan dat vaker te doen

  BeantwoordenVerwijderen