{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 11 mei 2023

Van de 7 zussen, Merope

Van de 7 zussen, Merope


De boekenserie  over de 7 zussen, ik vond ze prachtig. Ik heb een deken ontworpen, geïnspireerd op de boeken. In de afgelopen tijd heb ik regelmatig weer een blog hierover geschreven. Steeds met één van de zussen in de hoofdrol, met het bijbehorende deel van de deken.

Vandaag is het een speciale dag, nu komt het lang verwachte deel 8 uit, "Atlas, het verhaal van Pa Salt".
Zo benieuwd!

En ik kom in deze blog nog even terug op de zevende zus, Merope. Het zevende boek van de serie heet "De zevende zus". Aangezien we allang wisten dat alle zussen genoemd zijn naar sterren uit het Zevengesternte, oftewel de Plejaden, was ook al bekend dat deze zus Merope heet. Maar... wie is zij? Dat blijft heel lang onbekend in het boek. Wel wist ik heel snel dat er een zevenpuntige ster in dit deel van de deken moest komen.
Er wordt ook heel veel gereisd in dit verhaal en uiteindelijk blijkt Merope uit Ierland te komen.

De stekencombinatie die ik bedacht voor dit deel is geïnspireerd op Ierse patronen. Het zijn als het ware allemaal wegen die elkaar kruizen. Ook de levenslijnen van de zeven zussen kruizen elkaar en de zevensprong is daar een mooi symbool voor.

Dit boek was nog maar net uit, toen het verdrietige bericht kwam van het overlijden van Lucinda. Zo jong nog! Het raakte me. Ik besloot een extra ster toe te voegen in dit deel, een achtpuntige ster, een eerbetoon voor Lucinda.


Wil je meer lezen over dit deel? Lees dan deze blog nog eens terug.

Dit zevende deel van het patroon maakt de 7zussendeken compleet. 

Het patroon  van de deken is zeer uitgebreid, alle toeren zijn helemaal uitgeschreven en er zijn teltekeningen toegevoegd. Het patroon is beschikbaar in 't Nederlands, Engels en Duits.
Je kunt het patroon hier vinden in mijn Etsy-winkel.


Als het niet lukt met de aankoop van het patroon via Etsy of als je een andere vraag hebt, je kunt contact opnemen. Bijvoorbeeld via Messenger van de Facebookpagina of via een mail: debreimeisjes@gmail.com.


Alle blogs over deze deken vind je terug onder het label "#7zussendeken".

Houd je niet van breien en wil je wel een 7 zussen deken? Kijk dan hier bij Wietske van Lief Gehaakt, zij heeft de gehaakte versie ontworpen.


Fijne dag ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Liefs van Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

  1. Ik vond die ook mooi alleen die over de laatste zus kom me niet bekoren ,maar ik kijk uit naar nr 8.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Boek 8 had ik besteld voor mijn moeder en is afgeleverd bij onze buurman omdat wij niet thuis waren maar nu is de buurman steeds niet thuis dus ik heb het boek nog steeds niet kunnen ophalen ):

    BeantwoordenVerwijderen