{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 23 mei 2023

Dinsdag - poppendag Maxima

Dinsdag - poppendag Maxima


Vorige week liet ik zien dat ik eindelijk een pop gebreid heb met de naam Maxima. En vandaag komt ze nog eens langs. Op zich was het leuk geweest als ik een hoed voor haar gemaakt had, maar de kapper had het nogal hoog opgestoken 🤔
Dus kreeg ze een bloem in "heur haar":


Ik breide voor haar ook een omslagdoek, voor als het wat frisser is. Ik gebruikte m'n eigen patroon van de kwadraatsjaal:


Nog niet helemaal af...


Josephine schreef laatst in een reactie bij deze blog dat ze een kettinkje om de hals miste. En bij zo'n decolleté past een sierraad heel goed. Dus:


Ze was mooi klaar voor haar verjaardag, afgelopen woensdag. Vandaag mogen jullie haar zien in haar feestelijke kledij:


Die reactie van Josephine ging om de hals van Lytje Faam. En toen ik toch bezig was, zocht ik direct ook rode, witte, blauwe en groene kraaltjes:


Deze twee dames hebben inmiddels al heel wat afgekletst samen! Zo wist Maxima vast het een en ander over Schiermonnikoog, voordat ze daar op bezoek kwam in begin mei 🙂


De inspiratie voor Lytje Faam en Maxima komt van Marjan en het patroon is van Terry White, je vindt het hier op Ravelry.

Nu ga ik kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij

Ria

Als je ook mee wilt doen aan poppendag, voor een keertje of voor langer, laat het dan weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer. Het is zo leuk om ideeën te delen en elkaar te inspireren.
Je mag me hierover ook mailen: debreimeisjes@gmail.com.


Fijne dag 🍀🍀🍀

Liefs, Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom. Ik lees ze graag.

4 opmerkingen:

 1. Ah, wat zijn de dames mooi! Heel feestelijk zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooi zijn je poppen geworden.
  Leuke kleding.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is Maxima PRACHTIG geworden Akkelien, de sjaal en haar versiering in haar kapsel, echt heel mooie gedaan. Ook leuk te zien dat Lytje Faam een fraai halssnoer heeft gekregen en het staat prachtig bij het geheel. Echt een heel geslaagd stel geworden!!!

  BeantwoordenVerwijderen