{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 26 oktober 2021

Dinsdag - poppendag Inspiratie uit de bollenvelden (2)

Dinsdag - poppendag Inspiratie uit de bollenvelden (2)


Vorige week begon een nieuwe serie over een kledingsetje voor pop Lente, van Maria.
Vandaag deel 2.
Vorige week kon je al zien dat Maria breivisjes gebruikt. Ze schreef me dat ze het vrij nauwkeurig vooraf had uitgemeten, uitgaande van hoeveel garen ze per steek gebruikt bij Yasmina garen. Voor dit jurkje heeft ze met katoen gewerkt en dat blijkt meer garen te kosten.


Dat betekende dat er te weinig garen op de breivisjes zat en dat ze allemaal extra draadjes af te hechten had... 

In de volgende collage zie je dat het jurkje klaar is. Het kreeg een groen bovenstukje. Nu blijkt wel dat de achterkant wat "saaier" is geworden.


Achteraf wist Maria wel een betere kleurverdeling, en ik denk dat ze ook had kunnen kiezen voor 9 banen. Al is dat volgens Maria makkelijker gezegd dan gedaan. Het is op basis van een patroon van Arne & Carlos. Die patronen hebben een basis met meerderingen en minderingen die deelbaar is door 4. Daarom was dit een logische keus. Ach, het is zoals het is. Op zich ook wel leuk dat de achterkant heel anders is! Anders klinkt beter dan saai, vind je ook niet?

Ze vond er groene knoopjes bij:


Dit setje is nog niet compleet, volgende week meer!

Ik ga nu kijken of er ook poppen- of ander nieuws te zien/lezen is bij:

Ria en
Rita

Als je ook mee wilt doen aan poppendag, voor een keertje of voor langer, laat het dan weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer. Het is zo leuk om ideeën te delen en elkaar te inspireren.


Fijne dag 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

6 opmerkingen: