{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 16 september 2021

Hoe is het met de Mystery Blanket?

Hoe is het met de Mystery Blanket?


Op dit moment kun je je inschrijven om mee te doen aan de Mystery Blanket van 2021 van Breiclub.nl. Ik moet zeggen dat het er veelbelovend uitziet! Kijk hier als je er meer over wilt weten.
Zelf laat ik me deze keer nog niet verleiden. Ik heb er namelijk nog een paar liggen die niet af zijn. De breideken van 2018 heb ik nu opgepakt.

Het gaat nog om 1 blok. Het punt met dit blok was dat het iets kleiner is dan de andere blokken en dat is lastig bij het in elkaar zetten.


Je ziet aan alle kanten dat andere blok uitsteken. Dus dat is weer steken opnemen! Ik kon toen de moed niet meer opbrengen. Nu heb ik een punt bereikt dat ik er klaar voor ben. Dit gaat goed komen!

Ik heb zelf gekozen voor de hoofdkleur van het deel hiervoor.


Onderaan is 't eerste randje klaar. Gerstekorrel. De laatste naald brei ik tricot. Daar moeten weer steken opgenomen worden, voor het aan elkaar zetten van de blokken of voor de rand. 
In de volgende collage is er steeds een kant bij gebreid en op de laatste foto ligt het te "blocken". Alle draadjes zijn ook afgehecht.


Ik zag dat ik dat bij de andere blokken nog niet gedaan heb, dus daar eerst maar eens mee verder.

Wil je meer weten over deze Mystery Blanket? Je vindt het terug onder het label Mystery Blanket 2018.

Heb jij wel eens meegedaan aan een van de Mystery Blankets? Het is verrassend en leerzaam, dat in ieder geval.

Zelf vind ik het tegenwoordig vooral leuk om zelf te ontwerpen. Ondertussen wordt er druk gewerkt aan de laatste details van deel 7 van de 7 zussen breideken.

En ik probeer dit project af te ronden, wordt vervolgd!


Fijne dag 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

10 opmerkingen:

 1. Aha, ook jij hebt nog wat liggen dat niet af is... Ja, soms heeft het tijd nodig en dan pak je het weer vol goede moed op. De blokken zijn tè mooi om te laten liggen hoor.
  O ja, de 7 zussen deken... Hoe zal het laatste deel toch worden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op dit moment ben ik wel weer in de "mood" om dit af te maken. Het is gewoon ook zonde om het maar te laten liggen.

   Verwijderen
 2. Wat knap dat je weer verder bent gegaan met dit laatste blok! Het spreekwoord 'de laatste loodjes wegen het zwaarst' gaat hier echt op hé. Maar nu ben je gelukkig zover dat ook dit blok de goede afmetingen heeft!
  Ik heb even gekeken naar de informatie van de nieuwe mystery blanket en de vrolijke felle kleuren spreken me erg aan. Maar toch ga ik ook dit keer proberen vol te houden er niet aan mee te doen.... maar of dat lukken gaat?
  Succes met deel 7 van de jullie 7 zussendeken. HOe vond je het zevende boek?
  Ik heb deel 7 uit en ben nu stiekem eigenlijk heel benieuwd naar het laatste deel over Pa Sal.... Tegelijkertijd ben ik wat voorzichtig; deel 7 vond ik wat minder in vergelijking met de eerdere 6 delen en het zou zo jammer zijn als het mysterie rond Pa Sal straks tegen zou vallen... Maar zover is het nog lang niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt nog afwachten, dat deel 8!
   Ik vind zelf dat ik wel een mooie afronding van de deken heb bedacht :-) Dat krijgt geen achtste deel ;-)

   Verwijderen
 3. Wat een werk zal dat zijn geweest, om al die steken weer op te nemen. Maar het ziet er heel mooi uit, dus goed dat je het weer hebt opgepakt, het zou zonde zijn om in een hoekje te laten liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat steken opnemen, dat is wel echt een dingetje. Het hoort bij deze deken. Elk blok werd steeds in delen aan elke zijkant uitgeBREId. Bij haken zou dat heel anders kunnen ;-)

   Verwijderen
 4. We hebben allemaal dingen die nog af moeten ;) maar wel leuk dat je het oppakt, zeker als dit het laatste blok is, ik ben benieuwd naar het eindresultaat, maar neem je tijd :) Ik zie je morgen, groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja eerst weer wat afmaken heel herkenbaar. De mystery blanket heb ik nog nooit gedaan waarom niet, tja ik wil gewoon eerst weten wat ik ga maken. En een deken patroon, daar moet ik echt op vallen. Anders is het veel te veel werk als het tegen valt daarom dusssss.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snap ik best! Het is ook een behoorlijke uitgave, al is 't wel mooi garen.

   Verwijderen