{ 'anonymize_ip': true }

maandag 9 augustus 2021

Sportieve slinger

Sportieve slinger


Voetbal, ik heb er niks mee. M'n neef wel, die is er dol op. Jaren terug had m'n zusje al eens gevraagd of ik een voetbal kon haken voor hem, een sleutelhanger. Dan kan wel, maar als je een goedgelijkende wilt maken, dan moet je veel onderdelen haken: 20 witte zeshoeken en 12 zwarte vijfhoeken. En dan moet het nog in elkaar gezet worden. Dat zijn heel veel naden! Daar had ik echt geen zin in!

Dit jaar haak ik nogal veel slingers en hoewel neef weer normale visite kon ontvangen (heel toevallig was zijn verjaardag vorig jaar de laatste enigszins "normale" verjaardag die we bezochten), maakte ik ook voor hem een slinger. Een voetbalslinger!


Online zocht ik naar haakpatronen van voetballen. Het spreekt haast voor zich, je begint met een magische ring met daarin 5 of 6 vasten.
In de volgende toer haak je in elke steek 1 vaste, 1 losse, 1 vaste.
In de volgende toer haak je 1 vaste, in de hoeklosse haak je 1 vaste, 1 losse, 1 vaste. Dit herhaal je tot je rond bent. 
In elke toer komt er op elke zijkant 1 vaste bij en je kunt de figuren zo groot maken als je zelf wilt. Ik ging tot 8 vasten per zijkant.


Neef werd 15, dus haakte ik 8 witte zeshoeken en 7 zwarte vijfhoeken.
Ik haakte er een slinger van. Daarvoor haakte ik eerst een flink aantal "opzetvasten". In dit filmpje van Breiclub.nl wordt dat goed uitgelegd.
Op de volgende foto zie je dat ik er wat kleur in haakte, ik heb direct rood en blauw naaigaren met het ongebleekte katoen meegehaakt.


Op ieder "vlaggetje" heb ik vasten gehaakt en ertussen weer ongeveer 10 van die opzetvasten. Aan het eind weer evenveel van die steken als aan het begin. Leuke techniek, dat ga ik vaker gebruiken.


De slinger heb ik iets eerder verstuurd, zo kon die mooi vast in gebruik genomen worden. En kijk, kwam deze slinger even goed terecht!


Dit idee heb ik ook gedeeld in een blog voor Breiclub.nl. Het is uiteraard een beetje anders. Wil je die blog ook zien, kijk dan hier.

Een leuke slinger voor voetballiefhebbers! En misschien voor in een voetbalkantine?


Fijne dag 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen: