{ 'anonymize_ip': true }

maandag 7 januari 2019

Mystery maandag MB2018 (14)

Mystery maandag MB2018 (14)


Zo, de eerste mystery maandag van 2019! De laatste twee maandagen van vorig jaar schoot het er bij in op de blog, vandaag heb ik wel weer wat om te laten zien. Dat mag ook wel, want de patronen voor de vierde blokken zijn al sinds 1 januari beschikbaar!

Eerst de foto van het complete derde blok van de breideken:


Zoals je ziet, weer niet heel erg professioneel geblockt 😉
Hier is ook de achterkant:


Deze drie blokken heb ik in één keer verstuurd naar de fotograaf, ik was wat laat door omstandigheden en moest alles nog blocken en het drogen duurde langer dan ik wilde. Ik hing het ook nog even buiten en dat leverde deze foto op:


Ik liet in de vorige mystery-maandag-blog zien dat ik bezig was met de bloemen van blok 2. Die zijn inmiddels klaar.


Blok 2 laat ik nu even voor wat het is, ik ben er nog niet helemaal uit en wacht ook af van wel garen ik ruim voldoende heb. Ik ben van plan om de achtergrond helemaal compleet te haken en de bloemen er echt als bloemen op vast te zetten. In het patroon worden ze als het waren vervormd tot schilden en persoonlijk sprak de bloemenweide in de bergen mij wel aan.


Vlak na de kerstdagen ben ik begonnen met blok 3 en zo belandde ik in Japan.


De inspiratie voor de steken van dit blok komen namelijk allemaal uit Japanse haakboeken! Leuk, hoor! Ik had ook nog nooit met gekruiste steken gewerkt op haakgebied. Prima te doen en een mooi effect. 

De eerste rand wordt in delen gehaakt. Dat vind ik op zich jammer, al is het dan wel weer grappig dat je zonder afhechten toch steeds door kunt gaan met de volgende kant van de rand:De complete rand, deze foto is gemaakt op de laatste dag van 2018, met zowaar een zonnetje:


Dan nog een foto van het begin van blok 4 van de breideken:


Een prachtige steek, gebreid met geel. Geel is echt niet mijn kleur... En toch: tijdens het breien van het vierde blok ben ik van de kleuren én deze deken in wording gaan houden!

Ik ga voorlopig door met het delen van mijn ervaringen met de MB 2018 op de blog, iedere maandag in de "Mystery-maandag". 

Fijne dag!


Liefs van De Breimeisjes!Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooi gezicht zijn de drie blokken aan je wasrekje! Zo krijg ik ook een idee hie groot ze worden, ze zijn flinker dan ik dacht.😉
  Wat komen er een mooie patronen en steken voorbij. Soms vind ik het jammer dat ik niet met de breiversie mee doe, maar ach, ik heb al zo veel anders en leuksmonder handen...
  Fijne maandag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, leuk hé, die foto. Ik moest echt even zoeken, maar wist dat ik 'm gemaakt had. Het is de bedoeling dat de blokken ongeveer 60 x 60 cm zijn. Ik denk dat die van mij iets kleiner zijn.

   Verwijderen
 2. Ik genoot ook al zo van de foto met het wasrekje! Maar tjonge, wat een uitdaging zo alles bij elkaar...

  BeantwoordenVerwijderen