{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 3 januari 2019

Even bijwerken

Even bijwerken


Ineens had ik de porseleinstiften weer gevonden en ze kwamen al een paar keer langs deze maand. Zo maakte ik voor mezelf een pepernotenschaaltje. Mijn zusje zag dat en stuurde me een foto van het schaaltje dat ik haar een tijd terug gaf. "Hmmm,  dat ziet er niet goed uit! Maar dat kan ik wel bijwerken!" was mijn reactie.


Dus ik kreeg het tijdelijk terug. Het is best wel behoorlijk afgesleten! De onderkant is juist nog helemaal mooi:


Ik  heb het bijgewerkt en opnieuw "afgebakken". Het kan dus in principe wel tegen de vaatwasser (volgens de gebruiksaanwijzing tot 50 graden), maar het slijt toch door gebruik. Misschien is het beter om de porseleinstiften niet te gebruiken op delen waarop je eten legt? Dus alleen aan de buitenkant. Maar ja, deze is toch weer zo:


We zagen elkaar met de kerstdagen, dus ik nam 'm mee voor zusje!

2019 is begonnen! Een mooi, warm, creatief, liefdevol en goed jaar gewenst

 met veel happy momenten🍀!


Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

8 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat het slijt! Maar gelukkig kon je het nog bijwerken. Misschien is de vaatwasser net té agressief en kan het beter in een handafwasje (net als een wollen kledingstuk 😉)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarschijnlijk scheelt dat wel. En toch: de onderkant is net zo vaak in de vaatwasser geweest en die ziet er nog prima uit!

   Verwijderen
 2. Ik ben wel eens aan het stippen met porselein verf. Dat moet ook in de vaatwasser kunnen.... Nou echt net! Ik was het tegenwoordig gewoon af met de hand. Zo zonde van al je werk. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je het hebt kunnen herstellen. Het zou toch zonde zijn als het er op den duur helemaal af zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een grappig schaaltje. Ik heb ook wat gedaan met porselein stiften maar vergat het af te bakken :(. Dan is de schade groter dan bij jouw gebruikte schaaltje haha. Maar herstellen lukt ook zoals je laat zien.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen onze zoon op de basisschool zat had hij ook eens wat gemaakt met porseleinverf. Dat werd verkocht voor het goede doel, maar de ouders moesten het thuis nog even afbakken. Dát had ook niet elke ouder door... Ja, dat is echt jammer! Ik heb dát bewuste schaaltje nog steeds, ik wist het wel :-)

   Verwijderen
 5. Leuk, ik wist niet dat je het nogmaals kunt behandelen/met de stiften bewerken :) Weer wat geleerd, groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat de letters en tekeningen eraf slijten... Maar ja, het is ook eigenlijk te gek voor woorden dat het overal tegen zou kunnen. Het is super-heet in zo'n vaatwasser hoor..
  Je hebt het heel netjes bijgewerkt, niks meer van te zien!

  BeantwoordenVerwijderen