{ 'anonymize_ip': true }

maandag 28 januari 2019

Mystery maandag MB2018 (17)

Mystery maandag MB2018 (17)


De laatste maandag van januari, hoog tijd om eindelijk het complete vierde blok van de breideken te laten zien:


De laatste rand is gebreid in de linnensteek. Het was voor mij de eerste keer dat ik deze steek deed. Wat een ontzettend leuk effect!


Je "breit" steeds twee naalden in één kleur, maar omdat je de ene steek breit en de andere niet, heb je tussendoor een naald waarin je afwisselend, in mijn geval, een rode en een gele steek hebt. Het lijkt net alsof het geweven is. Echt leuk en ik vind dit blok zelf prachtig!
Ik schreef het al eerder: bij dit blok ben ik van de kleuren gaan houden.

Dit zijn de eerste vier blokken bij elkaar. Niet een fantastische foto, wel leuk om een idee te geven. Je ziet dat blok 2 echt duidelijk wat kleiner is. Er komt nog een aanpassing, die wordt in maand 6 gegeven.


Mijn haakblok is nog lang niet klaar. Maakt niet uit, het is geen wedstrijd! Mijn deken van vorig jaar is immers ook nog niet klaar 😉 (Daar wordt wél aan gewerkt, je kunt de vorderingen volgen onder het label "zomerdeken").
Het middenblok van dit blok wordt gehaakt in de techniek tapestry. De heengaande toeren vind ik niet zo lastig, de teruggaande wél, met "achterstevoren vasten".



Het kleurcontrast is niet zo sterk. Ik heb de foto's buiten gemaakt, met sneeuw als ondergrond, want op de foto's van binnen zie je het nauwelijks. De achterkans is ook best mooi:


Ik haak nog even verder en ik ga voorlopig door met het delen van mijn ervaringen met de MB 2018 op de blog, iedere maandag in de "Mystery-maandag". 

Fijne dag!


Liefs van De Breimeisjes!



Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

4 opmerkingen:

  1. Die linnensteek is prachtig! Wat een lekkere eenvoudige manier om zo'n mooi effect te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet het er ingewikkeld uit! Wel mooi. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Uit de verte leek de linnensteek even op ribbelsteek, maar toen ik je foto vergrootte zag ik het wel... Mooi! En weet je wat ik ook zo leuk vind? De breideken heeft hele warme kleuren en de haakdeken is koel van kleur...

    BeantwoordenVerwijderen