{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 30 januari 2019

Woensdag - werken aan de zomerdeken (4)

Woensdag - werken aan de zomerdeken (4)


Vorige week vertelde ik dat ik tijdens het aan elkaar naaien van de blokken een ander idee kreeg over hoe ik het ga doen. Hier laat ik mijn eerste plan zien:


En die bovenste twee rijen had ik al klaar. Ik ga voor mijn andere idee: ik ga het landschap in de breedte maken. Ik heb aan die rijen elk nog drie blokken gezet:


Deze blokken zijn met andere garens gebreid en anders qua aantallen steken en toeren. Iets minder makkelijk met het aan elkaar zetten dan het eerste deel.

Deze twee rijen zitten al aan elkaar:


En ik heb zelfs al iets te veel draden afgehecht. Die aan de onderkant gebruik ik namelijk bij het aan elkaar vastzetten. Die aan de bovenkant kunnen wel vast weggewerkt worden.

Later zal ik het oorspronkelijke patroon ook nog laten zien. Ik kan je er vast van vertellen dat vooral de bovenste helft echt een duidelijk landschap is en dat de kleurige blokken in de onderste helft dan een soort van velden zijn met diverse bloemen of zo. Het lijkt deels op wat ik bovenaan in de blog op de foto heb. Ik heb alleen een paar andere blokken gebreid, met o.a. wat meer schapen 🐑🐑🐑

Ik heb nu helemaal rechts een tamelijk roodachtig/roze deel, dat doet mij denken aan de kleuren van een ondergaande zon op een hele mooie zomeravond. 

Volgende week meer!


Alle blogs die ik schreef over deze deken vind je terug onder het label "Mystery Blanket 2017".


Alle blogs over het in elkaar zetten hebben het label "zomerdeken".

Fijne dag!



Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

  1. Niet iedereen houdt ervan om blokjes aan elkaar te zetten, maar dit lijkt me toch wel heel leuk! Want je bent een beetje aan het schilderen en vormgeven met blokjes...
    Intussen een beetje dromen van de zomer, terwijl hier in het westen de eerste sneeuwvlokjes van vandaag al vallen...
    Groetjes Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk puzzelen met alle blokken en het dan helemaal naar je eigen zin maken. Leuk om te zien hoe je te werk gaat!
    Hier in het noordwesten is nog geen vlokje gevallen, het zonnetje schijnt af en toe en er zingt een vogeltje. Ik krijg echt een lentegevoel en daar helpt jouw avondrood mooi aan mee.😉

    BeantwoordenVerwijderen