{ 'anonymize_ip': true }

maandag 14 januari 2019

Mystery maandag MB2018 (15)

Mystery maandag MB2018 (15)


Blok 4 van de breideken, dát was het blok waarin ik van de kleuren ben gaan houden. Dit blok is geïnspireerd op Zuid-Amerika en wat passen de kleuren dáár goed bij!


Deze steek is een combinatie van ajour met een kabeltje.


Het middendeel komt al wat meer in model. Dat komt straks ook wel weer goed met deze rand.

Van de haakdeken laat ik de vorderingen van mijn blok 3 zien, dit blok is helemaal opgebouwd uit steken uit Japanse haakboeken.


Tijdens het testen van de breideken had ik bedacht dat je bij het haken heel goed in één keer zo'n rand kon haken en niet in vier delen zoals het steeds bij het breien gebeurt. In de praktijk gaat dat dus anders! Zeker bij dit blok. De rand hiervoor kon trouwens wel zonder extra af- en aanhechten gehaakt worden. Deze tweede rand heb ik echt in vier keer gehaakt. Ik heb waarschijnlijk het patroon verkeerd gelezen, want bij mij ziet het er heel anders uit dan bij alle anderen! Ik laat het zo, het is mijn eigen variant

Kijk, de laatste rand is ook klaar:Deze heb ik rond gehaakt, dat kan best. Het effect is ook anders dan bij het origineel, omdat ik niet heen en terug heb gehaakt. Ik ben er wel blij mee. Ik heb uiteindelijk ook met wat minder steken gewerkt, volgens mij had ik er per kant 72, maar het waren er misschien ook wel 76, ik weet het niet precies meer. Dat komt ook doordat je iedere toer iets meer steken krijgt, door de hoeken.
De achterkant is zo:En het blok is ongeveer even groot als 't eerste blok:Mooi zijn ze, hé! Ik ben er heel blij mee!

Ik ga voorlopig door met het delen van mijn ervaringen met de MB 2018 op de blog, iedere maandag in de "Mystery-maandag". 

Fijne dag!Liefs van De Breimeisjes!Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

2 opmerkingen:

  1. Soms moet je echt wennen aan een bepaald kleurgebruik. De kleuren rood en geel zijn helemaal niet mijn favorieten en toch doen ze allebei heel warm aan en zo bij elkaar vormt dit breiblok een prachtig geheel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit word echt een heel kleurig geheel! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen