{ 'anonymize_ip': true }

maandag 21 januari 2019

Mystery maandag MB2018 (16)

Mystery maandag MB2018 (16)


Vandaag begin ik met een foto van een deel van het vierde breiblok:


"Geknipt" uit een andere foto, want ik bleek deze foto niet te hebben gemaakt. Deze rand leek me heel lastig, want je moet 3 steken samen breien en daarvan direct weer 2 steken maken. Dát klinkt wel heel ingewikkeld. Het blijkt best mee te vallen, ik had gelukkig twee hele goede mede-testers. Ze legden me dat gewoon even uit via whatsapp. Wij hadden nog geen filmpjes ter beschikking. Nu begreep ik dat het filmpje hiervan ook nog niet online was, dat is jammer. Want als je het ziet, dan denk je: "Ooooo, is dat alles?"
Het stellen maskertjes voor. Ik heb mijn blok op dit moment niet in huis, dus kan geen close up maken, maar het lijkt er echt op.

En ja, ik zou zelf niet direct deze kleuren naast elkaar gekozen hebben en toch... het past zo goed bij het Zuid-Amerikaanse blok!  

Met het vierde haakblok zitten we ook in Zuid-Amerika! Hele andere kleuren, want ik haak de Nordpolen-versie. Ik heb eerst maar eens alles bij elkaar gezocht:



Je ziet het al: dat wordt Mochila-haken! Of heet het tapestry? Het middenblok wordt in ieder geval in heen- en teruggaande toeren gehaakt. En er worden "achterstevoren vasten" gebruikt. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar was weer blij met het duidelijk filmpje.
Ik heb een klein begin:



Ik ga voorlopig door met het delen van mijn ervaringen met de MB 2018 op de blog, iedere maandag in de "Mystery-maandag". 

Fijne dag!




Liefs van De Breimeisjes!



Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

1 opmerking:

  1. Wat heerlijk dat je met medetesters elkaar kunt (kon) helpen via Whatsapp!
    Een filmpje is soms extra fijn, maar daar moesten jullie nog zonder doen. Het is jullie in ieder geval prima gelukt!
    De noordpoolkleuren passen perfect bij de temperaturen van deze dagen.😉
    Mochila of Tapestry: ik heb ooit een mochilatas gehaakt. Maar later bleek het tapestry te zijn, hihi. Beide technieken lijken in ieder geval erg veel op elkaar. Ik heb (later) begrepen dat de haaknaald bij mochila in de achterste lussen wordt gestoken zodat er randjes ontstaan. Het voordeel daarvan is dat het haakwerk soepeler wordt en de steken blijven boven elkaar. Dat laatste was bij mij dus niet het geval, maar ik vond dat juist grappig.😉

    BeantwoordenVerwijderen