{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 28 oktober 2015

Twee minipoppetjes en wie wil er ruilen?

Twee minipoppetjes en wie wil er ruilen?


Nog steeds ben ik bezig met een behoorlijk grote opdracht. Voor ik daaraan begon had ik eerst nog een experimentje en dat leverde dit poppetje op:De inspiratie komt natuurlijk van Annemarie Arts, van haar gehaakte gelukspoppetjes. Ik gebruikte mijn eigen patroontje van de mini-gelukspoppetjes als basis.


Deze mini-verpleegster was nog maar net klaar of ze moest al aan de slag als privé-zustertje, ik stuurde haar snel op met een beterschapskaartje!


En ik maakte ook nog een "gewoon" minigelukspoppetje, als klein cadeautje:


Zomaar van die werkjes, even tussendoor. 
Vorige week, in de herfstvakantie vond echtgenoot eindelijk tijd om nieuwe lampen op te hangen en te plaatsen, ze lagen al ongeveer twee maanden in de kamer te wachten :-)
Daar waren ook lampjes voor op de boekenkasten bij en een paar planken moesten even leeg. O.a. mijn plank met de handwerkboeken. Ik heb ze nu nu gesorteerd en wat overzichtelijker terug gezet en kwam toen dit boekje tegen:


"Creatief met pompons", geschreven door Françoise Hamon, uitgegeven door Deltas.
Een leuk boekje, absoluut, maar ik heb er nog nooit wat mee gedaan... En toen dacht ik: misschien wil iemand anders het wel hebben! En heeft diegene ook iets waarvan ze denkt "Dat kan wel naar iemand anders." Ik wil het wel ruilen! En ik hoef er niet iets groots voor, hoor! Gewoon voor 't idee.


Achterop staat o.a. "Wie zegt er dat pompons alleen maar rond kunnen zijn? In dit boek vind je een heleboel originele ideeën voor pompons in allerlei kleuren, vormen en afmetingen: van appelen en peren tot uiltjes, paddenstoelen en hartjes. Of wat dacht je van een halssnoer of sjaal met pompons? Elk project wordt stap voor stap beschreven en voor wie nog nooit een pompon heeft gemaakt, wordt eerst de basistechniek nog eens uitgelegd."

Dus: als je belangstelling voor dit boekje hebt, laat dan een reactie over en laat me weten wat je ter ruil hebt. Ik ben benieuwd! Het is in principe een helemaal nieuw boekje, al ligt het, denk ik, wel twee jaar bij mij in de kast. Ik ben benieuwd!
Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


9 opmerkingen:

 1. Zo'n verpleegstertje maakte ik ook een keer voor de vriendin van middelste zoon. Zij werkt als verpleegster en draagt het onder haar naamkaartje. Leuk hè!
  Wat betreft het boekje: ik heb helaas niets te ruilen en gun het graag een ander.
  Groetjes,Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad leuk, dat je vriendin het zo draagt!

   Verwijderen
  2. Ik bedoel: de vriendin van je zoon :-)

   Verwijderen
 2. Wat een gaaf idee om zo'n zustertje mee te sturen met een kaart voor een zieke!
  Met je boekje kan ik je helaas niet helpen..., maar er zijn vast wel liefhebbers.

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lief beterschapspakketje voor iemand die het vast goed kon gebruiken. Hopelijk heeft het geholpen en is hij/zij aan de beterende hand.
  Het boekje is echt leuk, maar ja, bij mij staat het al in de kast (ook ongebruikt.) Er komt vast iemand anders die een boekje met je wil ruilen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooi zustertje en ruilen heb geen idee wat en ik ben bang dat ik er ook zo gauw niks mee doe maar ik zal nog even denken. Misschien isd het wat voor de kleinkinderen ik denk nog even

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank u wel voor dit idee. Nu weet ik, wat ik mijn kollegas kan maken als kerstgeschenk! (Ik ben nl. verpleegster). Groetjes, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Congratulations for winning most clicked link in last weeks link party.
  A New party is launched. You are welcome to join in

  BeantwoordenVerwijderen