{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 21 oktober 2015

Tip! Breien in het museum

Tip! Breien in het museum


Het is vakantietijd en de blog van De Breimeisjes is deze week in de vakantiemodus. 
Hier is een tip van De Breimeisjes!

Sinds 17 oktober is er in het Fries Museum in Leeuwarden een hele leuke tentoonstelling, namelijk BREIEN!


Als je alles wilt weten over deze tentoonstelling, dan moet je minstens even kijken op de website. Ik haal even een paar stukjes uit de tekst:

 EEUWENOUD AMBACHT MAAR OOK HELEMAAL VAN NU    ULTIEM BREIGEVOEL    RETROBREISELS UIT DE JAREN 50    VERRASSENDE KLEDING VAN JONGE, PUPULAIRE ONTWERPERS    TRADITIONELE FRIESE FLODDERMUTSEN

Er is echt van alles te zien op breigebied én als je handen gaan jeuken bij het zien van al dat breiwerk, dan kun je ook gezellig een naaldje meebreien! Bijvoorbeeld met de Breimeisjes :-)

Ja, echt! Er is een breiplaats waar iedereen kan breien en op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag zitten er "museumbreiers" klaar die je kunt vragen om tips en trucs en je kunt met hen gaan breien. En wij van De Breimeisjes zijn ook een middag "museumbreier". Uiteraard kondig ik dat nog wel aan, als het zover is.

Voor dit moment verwijs ik graag naar de website van het Fries Museum waar je nog veel meer kunt lezen over deze geweldige tentoonstelling. 


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.5 opmerkingen:

 1. Wat leuk en wat een eer ook. Je brengt toch wel verslag uit he. Kunnen we allemaal mee genieten...

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat heb ik toch spijt dat je zo ver weg woont want ik kwam beslist de tentoonstelling bezoeken en een naaldje meebreien! Veel succes!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tentoonstelling duurt nog heel lang, dus wie weet?
   Er zijn allemaal activiteiten, ik zag dat er ook een brei-wedstrijd is, dus een naaldje mee breien zou nog best kunnen :-)

   Verwijderen
 3. Het lijkt me een erg leuke tentoonstelling, ver weg voor mij maar gelukkig loopt het nog maanden en maanden. Zomervakantie?

  BeantwoordenVerwijderen