{ 'anonymize_ip': true }

maandag 16 mei 2022

Hart voor... mezelf

Hart voor... mezelf


Tijdens het haken van de harten voor Oekraïne dacht ik aan een ander hart.
 

Dit hart zag ik vorig jaar in november op Instagram, om precies te zijn op Wereld Diabetes Dag, dat is 14 november. Ik vroeg me al af of er een symbool is voor Diabetes. Nu ik daar op gegoogled heb, ontdekte ik dat een blauwe cirkel het officiële symbool is en ook een kolibrie wordt als symbool gebruikt. Dit hart werd afgelopen 14 november gebruikt en ik bedacht dat ik dit wel kon haken. 


Deze hartjes haak ik min of meer naar dit patroontje. De verschillen: ik begin met een magische ring en ik haak na de vijfde toer nog een extra toer rondom met vasten.


Ik haakte ze aan elkaar, een helft met rood en een helft met blauw, beide keren vanaf boven begonnen. En voordat het helemaal dicht zat, heb ik het enigszins gevuld met fiberfill.


Met een stukje "bakkerstouw" heb ik er een ophanglusje aan gemaakt. Zo leuk, die rood/wit/blauwe versie!

Het is mij niet geheel duidelijk hoe het nu zit met al die verschillende symbolen. Dit symbool is in ieder geval heel goed te maken. En ik zou hiermee ook een selfie kunnen maken om te posten op social media op de eerstvolgende Wereld Diabetes Dag. Die is op 14 november, dus nog tijd zat 😉
Dit hartje hangt momenteel ook aan m'n rugtas, die nu wel vol genoeg hangt.

Nog even voor als je het niet wist: sinds april 2020 weet ik dat ik diabetes heb en in oktober van dat jaar werd duidelijk dat het type 1 is. Dat gaat dus nooit meer over! Het hoort nu bij mij.


Fijne dag 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

 1. Een heel mooi hart, goed om voor jezelf te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je dat mooi bedacht en uitgewerkt! Het valt niet altijd mee om met diabetes te leven, maar jij weet er het beste van te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterend bedacht en vervaardigd Akkelien, een hart
  vol kracht!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi Akkelien en echt herkenbaar ook voor lotgenoten van jou . Denk dat je hier nog meer mee gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen