{ 'anonymize_ip': true }

maandag 9 mei 2022

Burda Breien

Burda Breien


Bij de bibliotheek zag ik een voor mij nieuw tijdschrift, de Burda Breien. De Burda op zich ken ik wel. Al toen ik nog een meisje was, had mijn moeder Burda's in huis. Zij kon heel goed met de naaimachine overweg en heeft heel wat kleding zelf gemaakt, voor haarzelf en ook voor mij en mijn zusje. Ik weet eigenlijk niet of ze erg veel voor m'n broer gemaakt heeft.

Online las ik dat Burda al 70 jaar bestaat! En tegenwoordig is er dus een brei-editie. Dat vind ik leuk, want zoveel brei-tijdschriften zijn er niet.


Hierboven zie je 3 nummers van 2021, ik snap de nummering niet helemaal, volgens mij hebben ze dit tussendoor anders gedaan en is 't nu duidelijker. Want dit is nummer 1 van 2022 en dat staat er gewoon op:


Je ziet het vast staan, het bevat 32 modellen en dit is de inhoudspagina:


Foto's van de modellen en de pagina's waar je er meer over vindt. Met ook direct de moeilijkheidsgraad erbij. Van 1 (1 model) tot en met 5 (2 modellen) ingekleurde rondjes.
Opmerkelijk: er zijn ook 2 gehaakte modellen in dit blad opgenomen, een tas en een spencer. Al moet ik hierbij wel vermelden dat die spencer wel deels gebreid is. Het gaat om een model van grannysquares met gebreide boorden.

Een paar modellen die mij opvielen wil ik hier graag laten zien.


Wat een leuke trui met ajourpatronen! Het model heeft moeilijkheidsgraad 3.


Dit is het model met moeilijkheidsgraad 1, een leuke col, ze noemen het hier "snood".


De trui vind ik mooi, de bijpassende broek zal ik zeker niet maken, ik moet er niet aan denken! Wie weet zit het heerlijk en de kleur vind ik heel mooi.
Allebei moeilijkheidsgraad 3. Net als het volgende model:


Wow, echt prachtig, dit vestje!


Dit is gemaakt met Intarsia, kleurbreiwerk dus, moeilijkheidsgraad 4.

Alle modellen zijn eerst op foto's te zien met een kleine beschrijving. Het laatste deel bevat de patroonbeschrijvingen, inclusief tekeningen van de modellen en patroontekeningen. Uiteraard is er ook uitleg over de afkortingen en bevat het tijdschrift diverse tips voor verschillende breitechnieken.
Deze uitgave bevat alleen damesmodellen. In twee van de nummers van vorig jaar zag ik ook een aantal modellen voor kinderen.

Dit tijdschrift is 100 pagina's dik (inclusief voor- en achterpagina) en kost € 7,50.
Wil je er meer van weten? Hier is de website van Burda en hier vind je alle nummers van Burda Breien.

En in Sneek zijn ze te leen bij de bibliotheek! 
Over de bibliotheek gesproken: ik ben uitgenodigd om op 25 mei wat te vertellen tijdens het senior café. Hier staat het op de website van de bieb.
En de inloop is vrij, je hoeft niet beslist een senior te zijn 😉
Vanaf een uur of tien ben ik er dan.


Fijne dag 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

3 opmerkingen:

 1. Oh dat geeft weer veel inspiratie aan jou wat ga je er uit maken als eerste??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ze vooral uit nieuwsgierigheid mee. Altijd leuk om eens te bekijken. In de praktijk maak ik eigenlijk nooit truien of vesten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig dat Burda brei-edities heeft. Lekker dat je ze bij de bieb kunt inkijken. De witte trui met ajourpatronen doet me meteen denken aan een trui die ik jaren geleden (minstens 30 jaar terug) heb gebreid. Grappig.
  Wat leuk dat je mag spreken tijdens het seniorencafé. Ik hoop dat je gezellige toehoorders hebt!

  BeantwoordenVerwijderen