{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 18 mei 2022

Knuffels van Krissie, review

Knuffels van Krissie, review


In de bibliotheek is een prachtige collectie handwerkboeken te vinden, zo fijn!
Ook hele nieuwe boeken kun je er vinden. En zo vond ik het nieuwste boek van Kristel Droog:
Knuffels van Krisse met als ondertitel Amigurumi met een hart.


Ik laat ook direct de achterkant zien en zal die tekst delen:


"Na het succes van "Mijn hondjes van sokkenwol" deel 1 en 2 is Kristel nu terug met 8 schattige knuffels om te haken. Neushoorn Nikkie en Flmingo Fien stralen op de cover, maar ze zullen allemaal je hart sneller doen kloppen. Super leuk als kadootje om te geven, maar natuurlijk ook gewoon voor jezelf! Wat is er nu mooier dan van een bolletje wol en een haaknaald deze schattige knuffels te maken en ze tot leven zien komen!

Alle beschrijvingen zijn duidelijk en met veel stap-voor-stap-foto's uitgelegd. Op deze manier kan ook de beginnende haker en haakster een eigen knuffel haken."

Er staan inderdaad heel veel stap-voor-stap-foto's in,  ook van alle gebruikte haaksteken. Dit is bijvoorbeeld een van de foto's die bij de uitleg van een losse staat:


Er staan patronen voor 8 knuffels in het boek, een beer, wolf, flamingo, zeehond, ooievaar, krokodil, neushoorn en een koe.
De neushoorn en de krokodil staan op de volgende foto:


Zelf heb ik een paar jaar terug Paardje Piem gehaakt, dat patroon staat in het eerste boek. En ik weet nog dat ik het patroon geweldig vond. Zo goed en helemaal foutloos beschreven, ook hoe je alles in elkaar moet zetten. Ik denk inderdaad dat een beginner hier ook mee aan de slag kan en wat een mooi resultaat levert het op! Ze zijn echt alle acht prachtig. Er zijn veel details en je hebt daardoor ook nogal wat onderdelen. Omdat de patronen ook heel gedetailleerd zijn, is het eindresultaat geweldig.


Voorin schrijft Kristel: " Op zoek naar complete garenpakketten, accessoiredoosjes of andere materialen die ik gebruik voor mijn patronen? Neem een kijkje in mijn uitgebreide Materialen en Pakketten webshop:

Daar vind je ook haar andere boeken, je ziet ze rechtsboven op de foto:
- Mijn knuffels van sokkenwol
- Mijn hondjes van sokkenwol
- Mijn hondjes van sokkenwol 2


Wat feiten op een rij:

Titel: Knuffels van Krissie, amigurumi met een hart
Auteur: Kristel Droog
ISBN: 978 90 829127 2 2
Pagina's 80
Aantal patronen: 8
Prijs: € 18,50
Te koop via de website en ook zeker te bestellen via je eigen boekhandel!
En als jouw bibliotheek ook zo'n mooie collectie handwerkboeken heeft, kun je het eerst ook een keertje lenen!

Over de bibliotheek gesproken: volgende week woensdag ben ik daar als gastspreker bij het Senior Café, je leest er hier meer van.

Fijne dag 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

4 opmerkingen:

 1. Dat lijkt me echt een leuk boekje! Fijn dat jullie bibliotheek ook zoveel nieuwe boeken op handwerkgebied heeft. Dat vind je echt niet overal...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben groot fan van Kristel haar amigurumi en haar patronen. Ze schrijft heel fijn en overzichtelijk, heerlijk om te haken en de resultaten zijn super. Ook de mini's die alleen via haar site te koop zijn. Ik heb alleen het eerste boek, omdat ik niet van honden houd en bij het uitkomen van het laatste boek zat de liefde voor haken in de ijskast (het probeert momenteel heel voorzichtig de deur weer open te duwen). Maar uit dat boek heb ik alle amigurumi op één na minimaal 1x gehaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik weet dat jij ook enthousiast bent over de ontwerpen van Kristel Droog!

   Verwijderen
 3. Het boek ziet er leuk uit en aantrekkelijk uit, ik heb ook één deel, maar nog niets uit gehaakt, dat komt nog wel een keer.
  Op dit moment ben ik meer van het breien ;) Fijne dag, Anita

  BeantwoordenVerwijderen