{ 'anonymize_ip': true }

maandag 23 mei 2022

Smile! It's your birthday!

Smile! It's your birthday!


Ons achternichtje was gisteren jarig en ze werd drie. En haar lievelingskleur is geel. Zo grappig, dat was ook de lievelingskleur van mijn zoon toen hij zo jong was! En dat heeft hij niet van mij, ik houd juist niet van geel.


Ik besloot voor het achternichtje een minislinger te haken met drie vlaggetjes, gele vlaggetjes. Zo'n vlaggetje begin je  met 3 lossen, sla de eerste losse over en in de andere 2 lossen haak je 1 vaste. Dan volgt 1 keerlosse en keer je het werk. Haak nu in elke steek 2 vasten en eindig de toer met 1 keerlosse.
*In de volgende toer in elke steek 1 vaste, eindig met 1 keerlosse.
In de volgende toer in de eerste én de laatste steek 2 vasten, in de andere steken elk 1 vaste, eindig met 1 keerlosse*. 
Herhaal van * tot * tot je het vlaggetje groot genoeg vindt.
Tip: Ik meerder zelf altijd in die toer waarbij de begindraad rechts hangt. Zo weet ik altijd of er een toer met of zonder meerderingen aan de beurt is!

Ik ben gestopt toen ik in totaal 30 vasten had. Daarna heb ik een toer langs de zijkant naar beneden en weer naar boven gehaakt, omdat ik ontdekt heb dat ze er dan net wat mooier uitzien.

En dan is het tijd voor wat extra's! Door de gele kleur dacht ik aan smiley's:  leuk om die met behulp van kruissteken op de vlaggetjes te borduren!
Met de zoektermen "smiley" en "pixel" kun je op het wereldwijde web allemaal leuke afbeeldingen vinden. 
Ik heb hier een daar wel eens iets aangepast, iets meer ruimte aangehouden tussen de ogen en de mond bijvoorbeeld en de glazen van de zonnebril heb ik ook een rij langer gemaakt. De verhouding van de kruisjes op het haakwerk zijn toch iets anders dan de perfect vierkante pixels.


Dit zijn mijn drie smiley's geworden. Op de eerste foto zie je de achterkant, ik heb per onderdeel aan- en afgehecht, dus per oog en mond.
Ik heb ze aan elkaar gehaakt. Dat kan met een rij lossen en daarop een toer vasten. 

Het eindresultaat is een vrolijke minislinger. Die kan mooi boven het bed hangen of op de deur van de slaapkamer. Of boven de spiegel. Zo begint elke dag met een lach! 

🙂😎😉Voor Breiclub.nl schreef ik ook een blog met deze slinger als onderwerp. Die blog vind je hier.


Fijne dag 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

6 opmerkingen:

 1. Geweldig, wat heb je deze vlaggetjes leuk gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker een mooie vlaggen lijn en gefeliciteerd met de 3 jarige

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw achternichtje kan de dag beginnen met een lach!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of geel nou je favoriete kleur is of niet... Je wordt toch zeker blij van deze vlaggetjes met smileys... Veel kinderen houden van rood en geel... Ik kies nooit geel voor kleding, of in het interieur, maar het is wel een mooie kleur om te combineren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, mijn reactie van vanmorgen is verdwenen... wat doet Blogger vervelend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je reactie staat er weer. Blogger denkt dat je spam bent en dat ben je zeker weten niet!

   Verwijderen