{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 2 september 2015

Vakantiewerk: slinger

Vakantiewerk - slinger


In de vakantie kreeg ik mail van Hannah. Voor haar en zoon heb ik al eens mutsen gebreid (dat liet ik hier zien) en nu vroeg ze of ik iets wilde haken: een slinger voor zoon Mick, hij was afgelopen weekend jarig en werd 1 jaar. Dat wilde ik natuurlijk heel graag doen! 

Hannah houdt erg van retro en aardetinten. Ik kocht dus wat kleuren, dat vertelde ik hier al.


In mijn eigen voorraad zocht ik bijpassende kleuren:


En ik ging haken, in grannystyle. Ik had in totaal 10 kleuren en vond de vlaggetjes van een mooi formaat na 9 toeren. Iedere vlag heeft dus 9 kleuren. Ik wilde het van "random" doen en dat geen vlag hetzelfde was, maar niet op een vaste volgorde. Hier zijn de eerste vier.


Ik wilde in totaal 10 van dit type vlaggen en voor de resterende zes vlaggen gebruikte ik een andere methode. Ik haakte steeds van alle zes dezelfde toer.


Zo wist ik direct zeker dat ik die toer nog niet eerder in die kleur had gehaakt en daarna koos ik er dan de volgende kleur bij:


en zo verder:


en verder:

Wat is het leuk om te doen, die granny's haken, ik werd met iedere toer blijer :-) Helemaal in feeststemming en dat is goed bij een slinger, hé!


Hier vast een deel van de slinger. Er volgt nog meer morgen.
Wil je ook vlaggetjes haken in grannystyle? In deze blog heb ik een werkwijze uitgeschreven, alleen waren die vlaggetjes eenkleurig. Er zijn ook meerdere manieren om zulke granny's te haken, op het wereldwijde web vind je makkelijk meer patronen!


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


2 opmerkingen: