{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 15 september 2015

Dinsdag - poppendag Een beer voor Tibbe

Dinsdag - poppendag Een beer voor Tibbe


Jullie hebben het vorige week kunnen lezen en zien: ik heb een nieuw poppenkind in huis, Tibbe. En ik weet niet of jullie toen hebben doorgeklikt naar het verhaal van zijn afkomst, maar daar had ik gelezen dat overal waar Tibbe gaat, gaat zijn beertje... 
Ik heb nog eens goed gekeken in het pakketje, maar ik zag geen beertje. Ik ben bang dat die kwijt geraakt is, ergens in de Drakenkloof...

Er zat maar één ding op: zorgen voor een nieuw beertje! En toen ik afgelopen vrijdag bij Lydia was, zag ik dat ze haar verzameling leuke knuffeldiertjes weer had uitgebreid, nu met een muisje:


Dit zijn diertjes naar patronen van Stip & Haak. Van links naar rechts Slakje Sofie, Katje Kruimel en Muis Fiep. Hier zie je Lydia's muisje nog wat beter:


Ik besloot ook even te kijken bij deze patronen en ja, er is ook een patroon van een beer, Beertje Brom :-)

Afgelopen zaterdag bleek het International Crochet Day te zijn, Internationale Haakdag dus, en, hoe toevallig, het was ook nog eens de verjaardag van Haakjuffie. Dat vond ik wel een mooi eerbetoon eigenlijk.
Het was op die dag dat ik dit beertje haakte:


Ik weet niet helemaal zeker of ik de oren goed gedaan heb en de neus heb ik helemaal geborduurd in plaats van een driehoekje te haken, verder heb ik het patroon helemaal gevolgd. Leuk patroon en al die andere knuffeltjes zien er ook fantastisch uit.


Toen dit beertje Brom klaar was heb ik het snel aan Tibbe gegeven die het snel in z'n armen nam:


Zo kan Tibbe zich helemaal thuis voelen bij ons, en bij z'n nieuwe grote zussen Pippi en Alies:Dat was het nieuws van hier. Nu ga ik eens kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij:Peggy en
Rita

Als je ook mee wilt doen op poppendag, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren!


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

10 opmerkingen:

 1. Wat lief dat je meteen aan de slag bent gegaan voor Tibbe. Tja het is natuurlijk heel wat, zo'n verhuizing voor een pop. Ik heb het idee dat hij zich snel thuis zal voelen bij jou en de andere poppen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk Tibbe blij zitten met z'n nieuwe beer. Mooi om Haakjuffie's poppen in de verschillende blogs tegen te komen, zo blijft ze altijd bij ons. Leuke patronen inderdaad bij Stip en haak, ik heb er ook al meerdere van gemaakt.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi om te zien dat je Tibbe meteen een thuis-gevoel kon geven. Prachtig je beertje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig beertje voor Tibbe! Zo zie je maar....Tibbe blij...grote zussen blij....wat wil je nog meer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een vreugde, Tibbe heeft weer een beertje! Zo lief dat je hem een nieuw beertje hebt gehaakt, hij was vast helemaal van slag zonder zijn vriendje. Hij voelt zich al helemaal thuis bij jullie, wat goed.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, wat lief dat je dat voor Tibbe hebt gemaakt! Het is best moeilijk voor zo'n ventje om in een nieuw gezin te komen, maar hij kan nu al voelen hoe warm jullie harten zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lief stel zo met zijn tweeën. Dat worden dikke vriendjes, dat zie je zo!

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zal Haakjuffie blij zijn om Tibbe op jouw blog terug te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt lief om Tibbe bij jouw terug te zien mét een beertje. Zo schattig en mooi dat je Haakjuffie hebt gesteund. Want dat verdient ze echt.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen