{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 30 september 2015

Daar gaat ze!

Daar gaat ze!


Het afgelopen weekend hadden we een uit-zwaai-feestje. We zwaaiden ons nichtje uit die een grote reis gaat maken, tien weken backpacken en die tien weken beginnen op Bali. En verder... spannend, dat wachten we af!

Ik heb er wél vertrouwen in. Kort geleden kwam ze bij me, om garen te brengen en om stokjes te leren haken. Die stokjes, dat had ze snel in de vingers. Ik heb even een beginnetje gemaakt, het moest een hoesje worden voor om de telefoon:


Ik bedacht dat het toch wel spiraalsgewijs kon. Ik maakte het begin op een rij lossen waarbij je aan beide kanten haakt en op de beide uiteinden een paar steken in de zelfde losse haakt om de bocht te maken. Voor het spiraalsgewijze haakte ik eerst vasten en aan het eind ongeveer drie halve stokjes en drie gewone stokjes. Daarna gewoon doorgaan met stokjes. En als je dan in de achterste lussen haakt, krijg je een mooie lijn aan de voorkant! Ik denk dat het heel leuk zal worden, maar het eindresultaat heb ik niet gezien.


En in de tijd dat ze op reis is ga ik van deze bollen een omslagdoek voor haar haken, die met de ananassen. Dan voel ik me verbonden met haar en als ze dan tegen de kerst weer thuis komt, kan ze zich erin warmen :-)


Ze had haar moeder ook al enthousiast gemaakt voor 't haken en die vroeg me of ik haar ook wilde leren haken. Dat werd een opfriscursus, want ze had het vroeger wel gedaan en bleek het heel snel weer op te pakken:


Haken is heel therapeutisch en ontspannend. Lijkt me heel goed om te doen, als je dochter zo'n grote reis maakt!

Ik wilde ook nog een kleinigheidje haken en vond in het boekje "Sleutelhangers haken" van Annemarie Arts een dromenvanger en dat vond ik heel toepasselijk.


Ik had geen sleutelring van 5 cm doorsnee, wel een ring van 3 cm doorsnee. Ik heb met heel dun verloopgaren en haaknaald nr 1 het patroon min of meer gevolgd:


Ik haakte nog een keer rond aan de buitenkant en maakte direct een ophanglusje én ik haakte er veertjes aan! Van die veertjes waar ik het hier al over heb gehad.


Drie veertjes en verder alle begin- en einddraadjes hangen eronder.


Je ziet het niet eens goed, maar 't is dus ook maar een klein haakwerkje.


Ik hoop dat ze een prachtige reis maakt en dat het haar brengt wat ze hoopt. En dat ze over een week of tien ons prachtige verhalen kan vertellen!


Deze kaart past ook nog eens prachtig bij het dromenhangertje, qua kleur én qua tekst:

"Follow your dreams. They lead you to happiness." 
Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


11 opmerkingen:

 1. Prachtig en lief cadeautje heb je gemaakt! Leuk dat ze zo enthousiast zijn om te haken.
  Die omslagdoek zal vast erg mooi gaan worden en een warm welkom thuis vormen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, spannend!
  Ze heeft een mooi cadeautje van je meegekregen, dan kan ze altijd aan haar lieve tante denken, maar dat doet ze vast ook als ze haakt ;-) Leuk at je zowel haar als haar moeder enthousiast krijgt voor het haken.
  Die omslagdoek met ananassteek is prachtig, ik heb hem al veel voorbij zien komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat schattig die kleine dromenvanger en dan die ieniminie veertjes er aan vast gemaakt. En die passende kaart zal ze zeker wel waarderen...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend liefdevol cadeautje is die minidromenvanger! Perfect gemaakt en zo toepasselijk! Super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een superleuke dromenvanger, leuk idee!
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toepasselijk en lief cadeautje maakte je voor je nichtje! Wat een onderneming, maar de jeugd geniet ervan hoor...
  Leuk dat enthousiasme om te haken, het is zo heerlijk om te doen. Die ontspanning gun je anderen ook!
  Succes met de omslagdoek...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lief cadeautje en inderdaad heel toepasselijk. Maar ik moet er zelf niet aan denken dat mijn dochter 10 weken op reis gaat. Misschien als ze wat ouder is dat het loslaten makkelijker gaat. Maar nu...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Opvoeden is loslaten, zeggen ze dan, maar zo makkelijk is dat inderdaad niet. En toch, je kan alleen maar achter ze staan, toch?!?!

   Verwijderen
 8. mooie dromenvanger en jaaaa dat gaat vast weer een hele mooie omslagdoek worden !!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe toepasselijk, mijn dochter is nu op Bali, al drie maanden weg voor haar wereldreis en heeft nog lang geen plannen om terug te komen! Het valt niet mee voor een achtergebleven moeder, maar haken helpt inderdaad om af en toe even rust en gepieker in het hoofd stop te zetten. Het is wel een heel leuk idee om het dromenvangertje te haken en alvast in haar (oude) kamertje op te hangen zodat ik een beetje kan meedromen met haar mooie reis ( http://theseaismycupoftea.nl/ ) waar ze gelukkig hele mooie foto's en verhalen opschrijft voor de achterblijvers....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, wat heeft je dochter ook een mooie blog, ik heb al even gekeken!

   Verwijderen