{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 21 mei 2021

De J van... judaspenning

De J van... judaspenning


In de oneven weken van 2021 doe ik mee aan de alfabetchallenge, in de even weken een extra blog met de bewuste letter en het lijkt erop dat ik dit jaar een Bloemen-ABC haak!
Voor vandaag twijfelde ik tussen twee bloemen, de jasmijn en de judaspenning. Die laatste heb ik in de tuin. Heel laat dit jaar en ook niet zoveel als vorige jaren. Dat kan ermee te maken hebben dat de bestrating in onze tuin vorig jaar ontzettend is opgehoogd en ook iets is veranderd. Ik "mis" wat planten, al komt er wel weer wat tevoorschijn. En gelukkig, ook een judaspenning:


Dus ga ik voor deze bloem. Ik vond een vrijwel perfecte paarse kleur in m'n voorraad. Voor het hart heb ik een heel lichtgroen tintje gebruikt.


Haak met lichtgroen in een magische ring 8 vasten. Sluit de ring en sluit de toer met 1 halve vaste in de eerste vaste, alvast met de paarste kleur.
*Haak in de volgende steek 1 halve vaste, 4 lossen, 1 driedubbel stokje, 1 vierdubbel stokje, haak in de volgende steek 1 vierdubbel stokje, 1 driedubbelstokje, 4 lossen, 1 halve vaste*, herhaal van * tot * nog 3x. Knip de draad af en hecht netjes af. Klaar!

Let op: ik heb de begin- en einddraad van de lichtgroene kleur en de begindraad van de paarse kleur direct meegehaakt bij het haken van de bloemblaadjes. Dan hoef je alleen het einddraadje nog af te hechten.


Na de bloei komen er zilverachtige vrij ronde vormen aan de plant, waar de zaadjes inzitten. Ze lijken wel wat op munten, of penningen. Aangezien ik een Bloemen-ABC haak, heb ik de bloem gehaakt. Zo'n vrolijke kleur!

Nog iets op bloemengebied, al heeft het niks met de letter J te maken: ik had nog "verjaardagsgeld" en ik heb er iets voor gekocht, een doos Lego:


Wat is dit leuk! Zoon heeft zoveel met Lego gespeeld vroeger en ik vond het toen helemaal geen punt om af en toe mee te bouwen. Dit maak ik zelf, op de volgende foto is tweederde klaar:


Heel blij mee!
Nog even over de alfabetchallenge: al is dit een tweewekelijkse challenge, er zijn veel deelnemers die iedere week iets plaatsen. Daarom deel ik ook deze week het lijstje met links, zodat je even kunt rondkijken 🙂Fijne dag  en een heel fijn weekend. 
Geniet ervan en denk aan de happy momentjes 🍀


Liefs van De Breimeisjes đź’—đź’—đź’—

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk, die Legodoos! Mijn zoon is er nog steeds dol op, koopt nu af en toe Lego voor volwassenen, vroeger hebben we heel wat uurtjes daarmee samen doorgebracht (ik mocht vaak zoeken, hij bouwen, haha)
  Je hebt de Judaspenning precies nagemaakt, heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow wat een leuke is het weer geworden ik had het goed gegokt. Een van die 2 had ik al bedacht

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer een mooi bloempje voor in de verzameling.
  Bloemen van Lego... dat had ik nooit kunnen bedenken. Wat een mooi apart boeket. Leuk om weer even met Lego te 'spelen';o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Judaspenning heb je prachtig gehaakt.
  Leuk hè, Lego voor volwassenen.
  Onze schoondochter had een tijd geleden een Lego tulpenboeket.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kende de bloemen van de Judaspenning niet, leuk om ze hier in haakvorm te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is je weer gelukt om een prachtige bloem te ontwerpen en te haken!
  Leuk, legobloemen... Wat ze tegenwoordig niet bedenken.
  Mijn schoondochter heeft ook al een paar keer een legopakketje voor volwassenen besteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed hoor dat het je weer is gelukt, heb deze plant zelf niet in de tuin maar die zaaddozen t.z.t zijn geweldig decoratief.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weer goed gelukt! Zo heb je aan het eind van het jaar een heel boeket.

  BeantwoordenVerwijderen