{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 25 februari 2015

Woensdag - woondag De keuken (3)

Woensdag - woondag De keuken (3)


Wij hebben een aantal keukenzaken bezocht. We wilden graag iets heel anders, maar de ruimte lijkt wat beperkt. Het viel me op dat er keukenzaken zijn die toch wat op het oude voortborduren en andere die gelijk voor een apparatenwand en een kookeiland gaan. Dat werd het wat ons betreft niet. Op een gegeven moment kwamen wij zelf toch op een opstelling die ons erg aansprak en dat hebben we voorgelegd bij een aantal keukenzaken. Bij één zaak sprak de verkoper: "Nee, dat vind ik niet mooi!" 

Aangezien het erom gaat wat wij zelf mooi vinden, zal het jullie niks verbazen dat we daar geen keuken kochten. 
We gaan wel voor een heel andere indeling en om daar vast wat aan te wennen, had ik met tape op de grond vast wat "uitgetekend":


Het wordt een rechte keuken en hij komt een stuk de kamer in.

Inmiddels takelt de keuken wel steeds verder af. De verlichting liet ons al behoorlijk in de steek, maar het wordt steeds erger. Van de afzuigkap werkt nu geen enkel lampje meer!
Zoon had nog wat handige lampjes op batterij. Ik probeerde ze eerst met DUCTtape op te hangen, maar dat hield toch niet. Ze liggen nu naast de kookplaat. Je moet toch wat. En gelukkig blijft het 's avonds al wat langer licht!En over DUCTtape gesproken, zoon attendeerde me op dit liedje, heel grappig vond ik.Wordt wederom vervolgd :-)

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


8 opmerkingen:

 1. Ha,ha,ha, ik kende het liedje niet, maar het is geweldig. Zeker met dat filmpje erbij. Maar met de keuken gaat het precies toch in orde komen.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaha,een keuken kopen..., je kan het niet ff ruilen als het toch niet bevalt!
  Wel leuk om 'uit'te zoeken! En er kan veel meer dan men af en toe zegt.Je zult al -tig adviezen /tips hebben gekregen, dus hier zijn er nog een paar,haha!
  -zorg dat in alle onderkastjes lades dan wel uittrekbare planken zitten, zodat je ook achterin een kastje spullen kunt vinden zonder dat je op je knién moet en alles eerst er uit moet halen,
  -zorg dat je aanrecht echt hoog genoeg is! De keukenboer roept dan meteenvan dat dat tegenwoordig al standaard gebeurd, maar die 90 cm. hoogte is vaak nog te laag.Ik ben zelf 1,84 lang en mijn aanrecht is 1 meter hoog en mijn rug is daar zooo blij mee! Het leverde wel 'gesputter' en moeilijke gezichten op.
  En waar ze ook een handje van hebben bij keuken-eilanden : de spoelbak in dat eiland te plaatsen met het argument :de afzuigkap. Maar als ik aan zo'n eiland zit kijk ik liever niet op je afwas en wel graag naar hoe je staat te kokerellen!
  Zo opoe heeft gesproken..heel veel plezier met het ontwerpen van je 'perfecte'keuken, grfrouwien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede tips! Wat de hoogte betreft gingen we bijna de mist in. Gelukkig kwam hier nog iemand opmeten en controleren en het viel hem op dat onze huidige keuken hoger is dan de standaard. Dat komt dus goed!

   Verwijderen
 3. Met de keuken zal het dan toch eens in orde komen precies, wat een lijdensweg al die zaken aflopen, informeren, kiezen, aanpassen, moeilijk soms ook wel om te beslissen. Gaat het goed zijn zo of ga ik achteraf toch spijt hebben dat we het zo niet hebben gedaan? En als je apparaten eenmaal beginnen op te geven gaat het snel met de rest ook. Ja, je kasten hoog genoeg voor je rug is heel belangrijk, eventueel met hoogteverschillen kan ook handig zijn. Benieuwd hoe jouw "perfect keuken" er zal uitzien.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn belangrijke keuzes, maar ik realiseer me dat ik over een jaar of tien heus de kleuren niet meer mooi zal vinden :-) Verder vind ik het tot nog toe nog wel leuk!

   Verwijderen
 4. De indeling en hoogte is het belangrijkste. Kleur en frontjes kan je altijd vervangen. Lang leve Annie Sloan verf ( LOL) ;-) Ik ben heel benieuwd wat voor een kleur jullie kiezen. Blauw ? Grijs ? Of gewoon wit?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Spannend hoor, ben heel benieuwd hoe het gaat worden, houd je ons op de hoogte??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Whahahahaha, wat een geinig liedje. en je gelooft hetniet maar ik heb gister nog een rol ducktape gehaald om de regenpijp dicht te tapen..Echt. hahaha.
  Ik heb voor onze keuken zelf een ontwerp gemaakt met ikea. Het is precies zo geworden zoals ik (wij) wou. Voor het ontwerp zou je dat ook nog kunnen doen en dan mee nemen naar een keukenboer.
  Veel suc6 met het ontwerpen.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen