{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 3 februari 2015

Dinsdag - poppendag Een verjaardagsjurk!

Dinsdag - poppendag Een verjaardagsjurk!


Het zijn een boel verjaardagen, gisteren was ook mijn nichtje Elina jarig. En bij Elina woont pop Sasha! Elina had destijds een lijstje gemaakt hoe haar pop eruit moest zien en daar stond ook een jurk op, om precies te zijn stond er op het briefje "jurkje voor verkleden rood, roze en paars". Die heb ik nu dan eindelijk gemaakt. Ik had nog mooie meerkleurige sokkenwol en die kleuren komen toch aardig overeen met dat "rood, roze en paars"! Ik ging aan de slag.


Ik volgde exact het patroon uit het boek van Arne en Carlos, het jurkje met korte mouwen.Wat krult die onderrand nu vreselijk om! Terwijl ik echt een paar ribbels gebreid heb!Het trekt niet bij.... Niet leuk!Dan maar een randje eraan haken en pop Alies mag even passen.


Dit randje onderaan werkt prima! Voor het randje en de mouwen gebruikte ik effen rood garen dat ik in een combinatie-pakket gekocht had met de meerkleurige wol. En achterop heb ik twee stervormige knoopjes gezet als sluiting, uit mijn knopenkoopje:
Het is een feestelijke jurk met deze kleuren, toch?
De laarzen van Alies passen er ook wel prachtig bij. Maar ja, de jurk is al naar pop Sasha...Nu ga ik even kijken of er poppen- of ander nieuws is bij:


Hannie,
Haakjuffie,
Joke,
Jolanda,
Peggy en
Rita

Als je ook mee wilt doen, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! 

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

9 opmerkingen:

 1. wat een mooi jurkje en ook heel erg leuk garen gebruikt , die kan er weer tegen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een heel erg leuk jurkje in mooi verloopgaren, echt de kleurtjes die ze gevraagd had. Spijtig dat het zo omkrult, maar je hebt het goed opgelost.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O daar gaan er twee heel blij mee zijn met zo een prachtige jurk. Pop Sasha en Elina ook hé. De kleurtjes zijn helemaal mijn ding...
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk jurkje geworden met die wol. Omkrullen: Ik heb nog maar pas het 'blokken'ontdekt! Wat een handige methode om je werk in het gareel te krijgen. Vast spelden en dan met de plantenspuit erover,klaar........en wachten tot het droog is! Maar ja, daar zit 't 'm nou net...geduld.....!gr.fr

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ok, nou, dan moet ik dat ook maar eens proberen! Bedankt voor de tip. Op zich heb ik best wel geduld :-)

   Verwijderen
 5. Heel mooi gemaakt en slim gedaan met dat garen zo heb je alle kleurtjes die zij leuk vind. ze boft wel met zo'n poppen tante!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sasha kan in stijl van de partij zijn op het partijtje ;-) Echt een super feestelijke jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een prachtige kleuren combinatie geworden voor een prachtige jurk. En vreemd he dat het soms krom trekt. Maar je hebt het gelukkig mooi opgelost en het randje eronder.
  super. groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eline zal er vast en zeker heel blij mee zijn, zo'n prachtige jurk voor haar pop. Ze boft toch maar met zo'n tante die al haar wensen vervuld. Waarschijnlijk wil Eline nu zelf ook wel zo'n mooie gebreide jurk??

  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen