{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 5 februari 2015

Een "Elise"

Een "Elise"


Kort geleden kocht ik garen bij de Lidl, sokkengaren, met een bijzondere samenstelling, namelijk 48 % katoen, 39 % wol  en 13 % polyamide. Te breien op pen nummer 2 tot 3, dat is mij te dun om sokken op te breien. Ik wist dus wel zeker dat het iets anders zou worden.


Ik besloot om er een omslagdoek van te maken, volgens het Elise-patroon. Die had ik al eerder gemaakt (kijk hier en hier) en ik vind het een leuk patroon om te haken. Ik heb gehaakt met haaknaald nr. 4.
Hier is één bol opgehaakt:


De tweede bol is op:


Deze foto is even snel gemaakt 's ochtends voor ik ging schaatsen. Ik had precies bol 3 op en wilde tijdens de autorit verder met bol nummer 4. Voor het licht heb ik de sjaal toch buiten gelegd, in de sneeuw!


Na bol nummer 4 lag er geen sneeuw meer:


De sjaal was nog steeds niet zo groot als mijn eigen blauwe exemplaar. Gelukkig had ik nog een pak van dit garen in huis en ik ging door met bol nummer 5:


Om het af te werken haakte ik, met inmiddels bol nummer 6, nog een rand om de sjaal, vasten aan de bovenste rechte rand en een boogjesrand om de schuine kanten:


En dit is de complete Elise:


Ik gaf haar aan mijn schoonzus. Ik vond dat ze wel wat warmte en verbondenheid kon gebruiken. Ze is er blij mee en vindt de kleur gelukkig ook heel mooi. Het was een beetje een gokje, maar het viel dus goed uit :-)


Natuurlijk wilde Marie-Antoinette weer even showen.Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

 1. wow wat mooi ja daat kun je sokken garen ook voor gebruiken niks mis mee !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt super, wat een prachtige omslagdoek!
  Liefs, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja een omslagdoek moet lekker groot zijn. De steek vind ik ook heel mooi en ik denk dat de kleur in het echt nog mooier is. Weer een geslaagd project volgens mij !!!
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Ik heb ook nog wat pakjes met Lidl-sokkenwol liggen, maar vond dat vrij stug toen ik er eens mee probeerde te haken, was volgens mij ook wel een andere samenstelling van vorig jaar of nog langer terug. Deze omslagdoek lijkt me heerlijk, hij ziet er in ieder geval prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik weet wat je bedoeld, Angélique, dat is inderdaad andere sokkenwol. Van die wol brei ik kerstballen en poppenjurkjes :-)

   Verwijderen