{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 20 februari 2015

De laatste Freubelclub

De laatste Freubelclub 


Vorige week dinsdag was het weer freubelclub bij Katrein Kunst. Het was al een tijdje geleden dat de laatste was en ik had er dan ook veel zin in. De tafel was al gevuld met veelbelovende zaken en hele vrolijke cakejes:


Het bleek een soort van "uitsmijter",  want na twee jaar Freubelclub heeft Katrein besloten dat ze ermee stopt. Dat vind ik heel jammer! Gelukkig hebben we nog een fantastische freubelavond gehad en wat maakten we weer leuke dingen.... Hier vast een overzicht van de werkjes die gemaakt zijn.


We maakten een hanger met een beestje dat eerst beschilderd mocht worden. Ik koos voor een schaap, dat heeft te maken met het boek dat echtgenoot, de deeltijdschrijver, geschreven heeft (Ja, het is klaar! Nu wordt het gelezen door een aantal kritische lezers, ik heb het al gelezen, maar kan niet meer helemaal onbevooroordeeld kijken, doordat ik al diverse tussenfases gelezen heb). Schapen spelen een belangrijke rol in het boek en concerten ook. Ik bedacht dat ik een groene kleur wel leuk vond voor het schaapje en toen ik zag dat deze tint Concert heet, was de keuze snel gemaakt :-)


Aan het schaapje kwam een rij kralen en op de volgende foto zie je mijn schaapje samen met het exemplaar van Heleen:


Ook mochten we van zo'n mooi kopje een vogelvoerhanger maken. Een simpel, maar leuk werkje, vooral omdat het lastigste al gedaan was: een gaatje in de bodem boren.


En dan nog de kaarsenhuisjes. Die zijn echt geweldig leuk en nu mochten we er een naar eigen smaak schilderen en eventueel verder versieren:


We konden ook nog een diamant maken, maar Christine was de enige die zich daaraan waagde, je ziet 'm op de tweede foto liggen.

Piety en Jackelien, bedankt voor alle gezellige en inspirerende freubelclubs, alle leuke ideeën en inspiratie. Ik heb er van genoten!

Het is al weer vrijdag en het is bij ons bovendien vakantie, dus het zou best kunnen dat ik de komende week wat minder vaak reageer. Er valt wel wat te lezen bij De Breimeisjes!

Ik wil iedereen graag een heel mooi weekend wensen én ook een fijne vakantie!


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

6 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat het de laatste keer was, maar jullie hebben de avond wel heel goed benut, leuke creaties zijn er geboren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele leuke nieuwe en verrassende spulletjes heb je gemaakt. Spijtig dat het de laatste keer was, maar het was dan toch leuk.
  Geniet van de vakantie.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer de laatste keer, je genoot er zo van, misschien kan je het voort zetten er een andere draai aan geven? heb je vast al wel over nagedacht lijkt mij, groetjes fijn weekend en vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer de laatste keer, je zal het wel missen binnenkort, maar je hebt er fijne goede herinneringen en knutselwerkjes aan overgehouden. Fijne vakantie.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat het stopt, maar jullie hebben leuke dingen gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne vakantie en geniet ervan. Jammer dat het stopt, misschien weer tijd voor iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen