{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 11 februari 2015

Woensdag - woondag De keuken (1)

Woensdag - woondag De keuken (1)


Vandaag begin ik een nieuwe "wordt vervolgd-serie". En ik begin vandaag maar eens met het begin.

Het is ongeveer twaalf jaar geleden dat echtgenoot voor zijn werk overgeplaatst werd van regio midden naar regio noord. Op eigen verzoek, dat is nog wel even belangrijk om te vermelden. Ons huis in Nieuwegein werd te koop gezet en wij bekeken heel veel huizen in Friesland. Zo waren we in Heeg, IJlst, Bolsward, Stiens en Sneek. En Sneek, dat moest het worden. We kochten uiteindelijk een nieuwbouwhuis dat zo goed als klaar was. De keuken was "casco" zoals dat dan heet en dit houdt in dat je die er zelf nog in moet (laten) zetten. We hadden niet heel veel tijd om deze belangrijke beslissing te nemen en ook was de plaats waar de keuken "moest" niet heel groot en uiteindelijk werd het dit.Tegen de linkerwand is er in de hoek een vriezer, daarnaast een vijfpits-gasplaat met daaronder een brede ladenkast, dan heb je de hoek en in dat deel zie je de spoelbak en daarnaast is de vaatwasser. We hebben nu twee bovenkastjes. 
In de hoek rechts zie je de combimagnetron met daaronder de koelkast en ernaast links een apothekerskast. Dat deel rechts is "loze ruimte" i.v.m. de verwarming die daar voor het raam is.


Op zich een prima keuken, maar wel een paar dingen die we jammer vinden.

- Echtgenoot en ik vinden koken allebei best wel heel leuk, maar het is een kleine ruimte die ook nog eens "vol" is.
- De bovenkastjes: wat bovenin is, daar kan ik eigenlijk niet bij. Het neemt licht en ruimte weg. En hoe vies is het bovenop die kastjes? Geloof me: dat willen jullie niet weten!
-Die "plaat" boven het aanrecht, waar verlichting in zit, ik vind het zo'n lelijk ding! Het was een "oplossing" voor het wegwerken van een beschadiging in het plafond, omdat we daar direct een klein muurtje weggehaald hebben. Nou, dat zie je dus ook nog steeds.
- Op de eerste foto zie je ook boven de kastjes nog de flexibele buis liggen van de afvoer van de afzuigkap. Geen gezicht. 

Niet helemaal onze droomkeuken dus. Maar ja, om nu al binnen de kortste keren voor een nieuwe keuken te gaan, dat is een dure aangelegenheid. Dus we lieten het zo. En hebben al die jaren toch steeds heerlijk gegeten! 

En toch.....

Maar dat is voor de volgende keer! Wordt vervolgd :-)

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

 1. O,o, ik voel een verbouwing aankomen 😜......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, das ni eerlijk. Wilde ik lezen wat het gaat worden, kan ik wachten tot volgende week. Pffff en ik heb zo weinig geduld ;-)
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En waarom stopt het verhaal nu zo in het midden???? Om ons in spanning te houden??? Ik vermoed toch een nieuwe keuken.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook nog niet klaar! De oude keuken zit er nog in, het duurt nog wel een paar weken :-)

   Verwijderen
 4. Een "cliffhanger" noemen ze zoiets ;-)
  Gelukkig heb je hier net boven mij al wat verklapt, ik kijk uit naar het vervolg :-)

  BeantwoordenVerwijderen