{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 30 augustus 2013

Vis (2)


Vis (2)


Voor de workshop ging ik op zoek naar patronen van o.a. vissen. En zo vond ik via de blog van Minimoek en blij-dat-ik-brei erg leuke visjes. Het uiteindelijke patroon is van Busy Bessy en daarmee ging ik aan de haak. Al hakend leek het mij meer logisch om het andersom te haken, dus niet beginnen bij de staart, maar bij het bekje. Je kunt dan de staart direct dichthaken. Ik heb het patroon dus zo'n beetje omgedraaid.


En dit is een compleet visje:


En nu heb ik er drie:

Kennelijk heb ik nummer drie met een kleinere haaknaald gehaakt. Die is veel kleiner! 

Kijk eens: zo'n leuke regenboogvis! Gemaakt door Akkie, ze heeft het visje thuis afgemaakt. Superleuk met die mooie kleuren!


Akkie maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om reclame te maken voor het 2015festival, dat op 6 en 7 september in IJlst gehouden wordt. En ik geef dat ook graag even door aan jullie! Heel leuk en gezellig altijd! Dit jaar is de entree gratis en toch moet de portemonee mee, want er is van alles te koop, te doen en te zien! Kijk voor meer informatie op de site van 2015festival. De Breimeisjes zijn ook een deel van de middag aanwezig om te helpen bij de verkoop van allelei mooie handgemaakte spullen.


Volgende week nog iets van de workshop en voor dit moment:
vast een heel fijn weekend gewenst!


Liefs van De Breimeisjes!

10 opmerkingen:

 1. Zo zie je maar hoe je met een simpel patroon van een vis toch lekker kan variëren. De regenboog vis is ook heel leuk.
  Fijn weekend en amuseer jullie op het festival.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent wel veel aan het vissen de laatste tijd ;-) Haken en vissen het blijft een leuke combi. Leuk patroontje en je schutting ziet er (vorig bericht) zo heel gezellig uit een groeiende herinnering....Heel fijn en leuk weekend gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je in het bekje een metalen ring (z'n ring die voor een schroef komt bij draaiende dingen.) vast zet kun je er een visspel van maken. Hengel erbij en vissen maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele leuke visjes! Echt knap geworden en goed gezien om ze andersom te maken zodat ze meteen af zijn, je bent een kei in haken! Als je er een gewichtje insteekt en een metalen ring in hun bek heb je gewichtjes om je tafelkleed op zijn plaats te houden!
  grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, Rita, zo staan ze ook op de blog van Busy Bessy!

   Verwijderen
 5. Ze zijn echt heel leuk geworden.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig die visjes, ze zien er eenvoudig uit, maar met die kleurtjes is het heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen