{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 23 augustus 2013

Club en meer

Club en meer


De vakantie is hier bijna voorbij. Echtgenoot is al weer twee weken aan de slag en zoon gaat volgende week los, maandag boeken en rooster halen, dinsdag echt naar school. Een lange heerlijke zomervakantie is voorbij gevlogen! Na lange tijd had ik deze week eindelijk weer eens club met vriendin Lydia. Wat heel jammer is, is dat ze zich geen Breimeisje meer voelt. Te veel last van schouders, zodra er weer iets gehaakt of gebreid wordt...  En hoe moet dat dan? 
Gelukkig zijn er nog genoeg andere creatieve werkjes te doen. We halen o.a. veel inspiratie uit de Freubelclub bij Katrein Kunst en dus blijven club houden, dat is alvast goed nieuws!

Ook gaat ze maandag weer mee naar de handwerkavond in de huiskamer van Katrein Kunst. We hebben weer leuke ideeën verzameld, dat wordt vast weer een leuke avond! Ik laat het volgende week zien. En misschien gaat Lydia ook af en toe een blogje plaatsen!

Nu nog een vakantiewerkstuk van mij. Ik was in de winkel van Katrein Kunst, toen daar iemand kwam die op zoek was naar een hoesje voor een e-reader. En hoewel Katrein Kunst heel veel leuke hoesjes voor diverse apparaten verkoopt, had ze niks voor een e-reader. Echtgenoot had ook net zo'n reader gekregen voor zijn verjaardag en had daar een officieel hoesje voor besteld. Mooi en beslist handig, maar dat was niet wat deze persoon zocht. "Nou", zei ik, "ik zou wel een hoesje kunnen breien!" en liet als voorbeeld mijn telefoonhoesje zien.


Ik gaf m'n kaartje mee en zo ontstond een mailwisseling en ik verwees naar de website voor meer voorbeelden (kijk hier en hier). En zo kwam het tot een opdracht. En dit is het eindresultaat: Lekker 100 % katoen en een sluiting van klittenband. Inmiddels is het hoesje opgehaald. Ik vond het een hele leuke opdracht!

Het laatste weekend voor mijn give-away. Met drie pakketjes. Ik had onlangs medegedeeld dat ik derde verrassingspakketje zou doen als ik op 75 volgers kwam. Achteraf vond ik dat wel flauw van mezelf, omdat ik het niet verplicht had om volger te worden. Evengoed zijn het er inmiddels 73 en er zijn vast en zeker heel veel "vaste" en "regelmatige" bezoekers en is het voor mij al niet te zien of mensen mij in hun "favorieten" geplaatst hebben of de blog via e-mail volgen. Dus laat ik dat getal los en zodoende zijn het nu drie pakketjes. Kijk hier voor meer informatie over pakket 1 en 2. Pakket 3 blijft een verrassingspakketje! ;-)

Heel fijn weekend gewenst!

Liefs van De Breimeisjes!

10 opmerkingen:

 1. Spijtig dat Lydia zoveel last heeft als ze handwerkt, daar vrees ik ook altijd voor en tot nu toe blijf ik gespaard, gelukkig!
  Je hebt een prachtig telefoonhoesje voor jezelf, maar zeker ook een droom van een hoes gemaakt voor de e-reader! Super!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig zijn er nog veel alternatieven. Wat een leuk hoesje heb je gemaakt zeg ! Veel leuker als die in de winkel liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als Lydia niet meer zoveel kan handwerken, kan ze nog altijd mee voor morele steun en leuke ideeën. Voor een leuke babbel moet je de schouder niet gebruiken hé. Ik heb ook een e-reader, maar heb er het origineel hoesje bij gekocht. Ik steek het graag in mijn handtas en had daarom liever een stevigere hoes. Maar die van jou vind ik heel mooi. Misschien moet ik er toch maar eentje voor maken...
  Grtjs
  en fijn weekend.
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het helemaal met je eens dat zo'n stevige hoes best wel ideaal is, Daniëlle! Maar zo'n gebreide is wel leuker :-)

   Verwijderen
 4. Wat een mooi idee, om zelf een hoesje te maken.
  De hoesjes doen mij denken aan de boeken van Arne en Carlos.
  Dus helemaal hip. Zou wel willen weten hoelang je daarmee bezig bent geweest.
  Prachtig!
  groet fan Wiepkje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat is lastig om te beantwoorden. Voor het e-reader hoesje heb je zo'n 80 steken nodig, in dit geval 81 (komt door het patroon, deelbaar door 9). En ik gebruikte vijf kleuren, dat geeft ook wat tijdsverlies. Hoe meer kleuren, hoe meer tijd het kost. Zo'n telefoonhoesje brei ik wel in maximaal 2 avonden, maar de hoes voor de e-reader kostte meer tijd.

   Verwijderen
  2. Voor dat telefoonhoesje op de foto had ik overigens 44 steken, dat scheelt ook alvast bijna de helft! En het hoeft veel minder hoog.

   Verwijderen
 5. Wat mooi zeg! Zal nog best een dik hoesje zijn omdat je elke de draad meeneemt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, doordat ik de figuurtjes inbrei, wordt het hoesje wat dikker. Dat is wel prettig: extra bescherming!

   Verwijderen
 6. Wat mooi zeg??
  En bedankt voor je super leuke post!!


  Ik heb nog een vraagje kun je mij laten weten wat je 1 en 2e keus zou zijn als je mijn give away zou winnen?
  Je kan dit even door mailen aan Mailvoorjou@ziggo.nl

  alsvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen